UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

nedjelja, 9. srpnja 2017.

Vesna Balenović: Peđa Grbin zna tko je iz SDP-a i HNS-a uzeo proviziju za INA-u




Zadnjeg dana 2016. godine potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin napao je Vladu RH kazavši da taji informacije o otkupu dionica INE i prodaji udjela u HEP-u. Na njegov istup reagirala je najpoznatija hrvatska zviždačica Vesna Balenović.


Tvrdi da je najavljena kupoprodaja udjela u ta dva energetska diva pljačka, da je apsolutno nerealna, da je na sceni sanaderizacija hrvatskog gospodarstva, te da će se time napraviti dvije provizije za HDZ! – podsjeća Vesna Balenović.
Ovim priopćenjem nismo kanili komentirati i analizirati pro i kontra argumente najavljene, kako neki kažu najkompleksnije transakcije u hrvatskoj povijesti mjerljive milijardama dolara, već se osvrnuti na zaključnu  izjavu Peđe Grbina da će se time napraviti dvije provizije za HDZ!– rekla je Vesna Balenović.   

Peđa kod poznate hrvatske vidovnjakinje Vere Čudine?

Takva tvrdnja nije nam promakla i dobrano nam je zaparala uši, s obzirom da se Udruga koju vodim bavi prvenstveno borbom protiv kriminala i korupcije. Posve je jasno da je Grbinova izjava hipotetska konstrukcija događaja koji se nije dogodio, no za kojeg Peđa Grbin sa sigurnošću tvrdi da će se u budućnosti svakako dogoditi. Pretpostavljamo da Peđa Grbin nije išao na instrukcije i usavršavanje kod poznate hrvatske vidovnjakinje Vere Čudine i da mu mašta ne može konkurirati mašti britanske književnice J. K. Rowling autorice romana o Harry Potteru.  Takvu tvrdnju Peđa Grbin  iznio je vjerojatno temeljem saznanja iz dosadašnje hrvatske političke prakse.  
Stav Peđe Grbina da pri tako velikim transakcijama vladajuća stranka uzima proviziju, nameće paralelni zaključak da su pri prvoj prodaji 25% dionica INE koja se dogodila 2003. godine sastavnice vladajuće koalicije, a to su SDP i HNS, odavno uzele svoju proviziju. Proizilazi  zaključak da je prije sanaderizacije gospodarstva, kako to kaže Peđa Grbin u svom istupu,  Hrvatsku zahvatila račanizacija gospodarstva, o čijem pogubnom učinku na INU i kompletno hrvatsko gospodarstvo, do sada nitko niti riječi nije progovorio. – rekla je Vesna Balenović.
Dakle,  dobro informirani potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin ostaje nam dužan odgovoriti  tko je sve 2003. godine u vrijeme tzv. račanizacije gosposdarstva od SDP-ovaca i HNS-ovaca uzeo proviziju za prodaju prvih 25% Ininih dionica MOL-u, koje su vrijedile 6-8 milijardi dolara, a prodane za bagatelnih  505 milijuna dolara. Grbin bi nam sigurno mogao odgovoriti i zašto je tada odbijene povoljnija ponuda OMV- a, a prihvaćena lošija ponuda MOL-a.
Od Peđe Grbina, koji je očito dobro upućen u takve nezakonite posredničke usluge očekujemo odgovor  i na pitanje  jeli provizija isplaćena na račun SDP-a i HNS-a u Hrvatskoj ili inozemstvu, jeli provizija isplaćena u forintama, eurima ili kunama, tko je sve u ime i za račun SDP-a i HNS-a ovlašten u bankama  raspolagati tim sredstvima, jeli provizija  isplaćena u gotovini i na čije sve ruke, jeli HNS-ov čelnik doživio prometnu nezgodu u Mađarskoj uputivši se prema OTP banci u Budimpešti i na koncu o kolikoj svoti nelegalno stečenog novca se radi. – pita Vesna Balenović.

Bi li tko iz DORH-a pozvao i saslušao Peđu Grbina?

S obzirom da je Peđa Grbin izjavio da SDP načelno nije protiv nacionalizacije Ine, pitamo se, zašto je onda INA uopće prodavana? Jeli uopće bilo društveno opravdane potrebe  ili kakve turske sile prodavati INU? Po logici Peđe Grbina jedini razlog prodaje djela dionica INE 2003. godine mađarima, morala je biti isključivo provizija, koju je inkasirala trećesiječanjska koalicija prije 13 godina.
Odgovore na ovaj zanimljivi niz pitanja Peđa Grbin nam sigurno neće niti htjeti, niti smjeti dati. Bilo bi zato dobro znati, jeli itko iz DORH-a ovih dana gledao tv i čuo ove izjave potpredsjednika SDP-a Peđe Grbina? Bi li tko iz DORH-a pozvao i saslušao Peđu Grbina? Možda Peđa Grbin želi podijeliti informacije koje zna s policijom i DORH-om, a ne s nama običnim građanima.
Možda bi nakon temeljite analize Grbinovih brzopoteznih odgovora represivni aparat konačno došao do saznanja tko se sve iz SDP-a i HNS-a okoristio provizijama i  bagatelnom prodajom udjela INE 2003. godine. – zaključuje Vesna Balenović.

Predsjednica udruge „Zviždač“


UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U NASTAVKU
( izaberite željeni iznos i kliknite na Buy Now nakon čega će vas prebaciti na paypall )
Zahvaljujemo na
 
 

DONATORI HVALA VAM!!

  • IVAN BRATIC-HRV 1$
  • ROBERT GRGETIC-HRV 5$
  • MATEA LACMANOVIĆ-HRV 5$
  • SANDRA BULIC-HRV 5$
  • MIODRAG VOJNIKOVIC-HRV 1$
  • ILIJA MARIĆ-HRV 1$
  • ADO BOSAK-BIH 1$
  • DAMIR PUCIC-USA 5$
  • IVAN KOVAČEVIC-AUSTRALIA 10$
  • VEDRAN RUNIC-GERMANY 5$
  • MARINA SUSTER-AUSTRIA 1$
  • NIKOLA POSAVEC-HRV 1$

Nema komentara:

Objavi komentar