UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

petak, 16. lipnja 2017.

TODORIĆEV DUG JE VEĆI OD 100 MILIJARDI KUNA, A PLATIT ĆETE GA VI I TO DOBROVOLJNO! PRIHODI SU PRIVATNI, A TROŠKOVI DRUŠTVENI!



Iako se donedavno govorilo o dugu Agrokora od 40 milijardi kuna, situacija je izgleda puno gora. Taj dug bi mogao biti veći i od cijelokupnog hrvatskog proračuna koji iznosi oko 140 milijardi kuna.
Naime, samo četiri tvrtke iz koncerna – Ledo, Belje, Jamnica i PIK Vinkovci – dosad su priznale više od 90 milijardi kuna izdanih jamstava i sudužništva prema Agrokoru.
Menadžment Jamnice odgovorio je zabrinutim dioničarima da su ukupno po jamstvima i sudužništvima Agrokoru d.d. izloženi 27,1 milijardu kuna, a prema drugim povezanim osobama koncerna istodobno imaju dodatne potencijalne obveze od još 4,1 milijarde kuna. Po jamstvima i sudužništvima Jamnica ima dug od 31,2 milijarde, što je suludo kad se uzme u obzir da cijela tvrtka vrijedi oko 4 milijarde kuna.
Ledo je priznao iznos potencijalnih obveza po jamstvima prema vladajućem društvu od čak 18,9 milijardi kuna, što nema nikakv elogike kad se uzme u obzir da je trenutačna vrijednost cijelog sladoledarskog biznisa iz Agrokorova sustava (uključujući i Frikom), nešto viša od 3 milijarde kuna
Vlada (SDP i HDZ), HNB, HANFA, BANKE, MIROVINSKI FONDOVI, ZAGREBAČKA BURZA…., svi su znali što se dešava svih ovih godina, ali nitko nije ništa poduzeo da spriječi ovu dužničku katastrofu koja će kompletno uništiti hrvatsku ekonomiju. U Agrokoru su se zapošljavali političari i njihova rodbina, a Agrokor i Todorić su zapravo bili država u državi.
Kao ”cijenjeni” ekonomist, Željko Rohatinski zaposlio se u Agrokoru u travnju 2000. kada preuzima mjesto direktora za makroekonomske analize koncerna. Samo tri mjeseca nakon toga imenovan je guvernerom Hrvatske narodne banke (HNB), s tim da je još dvije godine sjedio u Nadzornom odboru Agrokora. Nakon isteka mandata na čelu HNB-a gdje će ostati upamćen kao čovjek koji je uništio Hrvatsku sa CHF kreditima i nerealnim tečajem koji je uništio hrvatsku proizvodnju, vratio se opet u Agrokor kao savjetnik Ivice Todorića, a po poslovnim rezultatima Agrokora, vidimo koliko je bio uspješan u svome poslu.
Ministar financija Marić se pravi da nije znao što se dešavalo u Agrokoru, ali to je najobičnija laž, jer je nemoguće napraviti tolike dugove, a da nitko ništa ne zna, a kamoli ne netko tko je obrazovan poput Marića. Naravno nakon Rohatinskog, Ivici je trebao netko jak u Vladi tko će mijenjati zakone u korist Agrokora, a na štetu svih građana ove zemlje. Njegov čovjek Marić, postaljven je za ministra financija, a čim je zasjeo u Sabor, krenuo je sa izmjenama zakona u korist svoje bivše firme.
Svi su sve znali i svima je ovakva situacija odgovarala. Živjeli su lagodno na račun poreznih obveznika ove zemlje. Znali su oni da će se taj balon kad tad eksplodirati, ali ih nije bilo briga jer su znali da koliku god štetu da naprave, oni ne će snositi nikakvu odgovornost. Sve će to platiti građani ove zemlje i to dobrovoljno. Na izborima će ti isti građani izabrati te iste ljude koji su nas u ovo sranje uvalili.
Kreće zakon o koncesijama prema kojem će Vlada našim vodama, šumama, plažama, cestama, otocima i svim ostalim hrvatskim bogatstvima, otplaćivati privatne dugove. I ovdje će biti slučaj da su prihodi privatni, a troškovi društveni.
Zdravstveni sustav je već sada urušen, a budite sigurni da si uskoro nećete moći priuštiti biti bolesni jer nam dolazi model zdravstva: PLATI ILI UMRI!
Vlada će uvesti od sljedeće godine porez na nekretnine s kojim vam se oduzima pravo vlasništva i s kojim postajete podstanari u vašim domovima. Poreza će biti oslobošena jedino Crkva, ali to će glupom hrvatskom narodu biti sasvim normalno, kao što im je i normalno da za nju izdvajamo iz proračuna milijardu kuna godišnje i da oni ne plaćaju porez, dok nam djeca u Klaićevoj bolnici umiru od raka jer za njih novca nema.
Kako će dugovi postajati sve veći, tako će i taj porez na nekretnine biti sve veći. Mirovinski fondovi su ulagali u Agrokorove kompanije koje su sada bankrotirale, što znači da novca za vaše mirovine više nema. Doći ćete u mirovinu, nećete moći plaćati troškove života, a kamoli porez na nekretnine i onda će vas Vlada lijepo deložirati iz vašeg doma i s vašom imovinom plaćati dugove Todorića i ostale privilegirane ekipe.
Sa svim porezima koje plaćate mogli ste imati besplatno zdravstvo, besplatno obrazovanje, besplatan plin, struju, vodu, internet pa čak i besplatan krov nad glavom. Iz vaših džepova je izvučeno toliko novca, da bi do kraja života trebali biti oslobođeni plaćanja bilo kakvih životnih troškova.
Kad vam sljedeći put dođe ovrha za račun od sto kuna, pitajte Hanžekovića ili Vladu: ”Jel’ možete pričekati da napravim dug od sto milijardi kuna pa da ga plate drugi umjesto mene. Ako može Ivica, mogu i ja.”
Možda ste sada ljuti, ali budite ljuti na sebe, svoju djecu, na svoje roditelje, djedove bake jer za vrijeme izbora vi uporno birate ZLO ili manje ZLO što je isto sranje drugo pakovanje. Ako ne birate ZLO ili manje ZLO, vi ne izlazite na izbore jer vam se neda ili imate nekog pametnijeg posla taj dan. Vi niste žrtve ovog sistema, vi ste stvorili ovakav sistem i svojim postupcima mu dajete podršku. Što ćete poduzeti da to promijenite? Apsolutno ništa i baš zato vas kradu, jer znaju da vam mogu uzeti sve, a vi ćete samo slegnuti ramenima i reći ”Uvijek može  biti gore”

( izvor flash.hr )

1 komentar:


  1. Pozdrav pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedocanstvo o tome kako sam od bogobojazne žene, gospode Vladimire Franke, dobila zajam od 50,000 eura pod 3%. Ako vas zanima dobivanje zajma molimo kontaktirajte ga. Uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-adresa: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)

    OdgovoriIzbriši