UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

četvrtak, 22. lipnja 2017.

KREĆU OTPUŠTANJA Zatvara se 80 do 100 Konzuma


PREDSJEDNIK uprave Konzuma Slavko Ledić najavio je kako se planira zatvaranje 80 do 100 trgovina, a u planu je i otpuštanje radnika. 

Ledić je to novinarima izjavio nakon što je s Antom Ramljakom, izvanrednim povjerenikom za Agrokor obišao novootvorenu trgovinu Konzuma na Supetru na Braču, javlja Dnevnik.hr.

"Svake godine smo neke prodavaonice obzirom na strukturu stanovništva zatvarali. Ove godine ćemo to intenzivno raditi jer nam je u fokusu profitabilnost prodavaonica. Zatvorit ćemo određeni broj prodavaonica, ali ljude ćemo zbrinuti sukladno zakonu. Zatvorit ćemo od 80 do 100 prodavaonica", kazao je Ledić i potvrdio kako će dio radnika iz tih prodavaonica biti otpušten.

Rekao je kako će raditi na zbrinjavanju ljudi pa će određeni dio zaposlenika biti prebačeni u druge trgovine. 


LOKALNI izbori su završeni, a HDZ je uspio sastaviti slabašnu, ali ipak parlamentarnu većinu pa je vrijeme da se priopće i neke neugodne vijesti. Otkaze u Agrokoru i zatvaranje dijela dućana Konzuma mnogi ekonomski analitičari smatrali su neizbježnima no vlada je sve do nedavno pokušavala uvjeriti javnost u suprotno.

Daleko je rasplet priče oko Agrokora no stvati postaju sada malo kasnije. Prioritetni status među kreditorima imat će američki fond Knighthead Capital, a kako imovina nije dovoljna da pokrije sve dugove mnogi će ostati kratkih rukava.

Ohrabren potvrđivanjem nove HDZ/HNS vlade Ante Ramljak najavio je u emisiji Točka na tjedan 11. lipnja otpuštanja u Konzumu i zatvaranje neprofitabilnih dućana.
Dalić 9. svibnja: Neće biti otpuštanja radnika u Agrokoru

Uoči izbora Martina Dalić uvjeravala je javnost u suprotno, u intervju RTL-u 9. svibnja tvrdila je kako neće biti otpuštanja radnika. Govorila je kako je zadatak izvanredne uprave stabilizirati poslovanje i time sačuvati radna mjesta.

U to je uspjela uvjeriti sindikaliste koji su 15. svibnja dali podršku Lex Agrokoru i oduševljeno nakon sastanka pričali kako je sastanak bio u pozitivnom duhu, te da im je ministrica Dalić obećala zadržati radna mjesta. 

Braneći Lex Agrokor u Saboru na aktualcu održanom 7. lipnja Plenković i Dalić hvalili su se kako je zahvaljujući zakonu sačuvano 60 tisuća radnih mjesta. "Možda ne bi bilo loše da oni koji ga kritiziraju kažu što bi danas bila alternativa, kako bi izgledala hrvatska ekonomija da ga nema, što bi se dogodilo sa 60 tisuća radnih mjesta", govorio je premijer. 

Za razliku od HDZ-ovaca Antonio Alvarez III nije pričao bajke. Kratkotrajni šef restrukturiranja Agrokora kojeg je bio angažirao Sberbank, u svom prvom medijskom nastupu kazao je da ne može obećati da neće biti otpuštanja. No umjesto da krene u restrukturiranje, o kojeg je priznao kako nema garancija da će uspjeti, ubrzo je aktiviran Lex Agrokor, pa je on prvi ostao bez posla.



( izvor index.hr )



Nema komentara:

Objavi komentar