UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

ponedjeljak, 19. lipnja 2017.

‘Hitno uvesti stroge ZATVORSKE KAZNE za PREVARE u OVRHAMA, bez toga idemo u SIGURNU PROPAST!’


SUDAC KOLAKUŠIĆ POJASNIO ZAŠTO U RH CVATU ZLOPORABE:


Najpoznatiji zviždač među sucima, govorio je na HTV-u o sprečavanju gnusnih prevara i zlouporaba Ovršnog zakona, koje su tako česte u Hrvatskoj i zbog kojih mnogi obolijevaju od muke, umiru, ostaju godinama blokirani i beznadni, iseljavaju iz RH… Kazao je da se samo u Hrvatskoj takve prevare ne kažnjavaju. Urednik emisije, nanaviknut na tako otvorene i oštre istupe, samo je teško uzdahnuo. Pogledajte prilog!



Mislav Kolakušić, kandidat za suca Ustavnog suda RHte  ugledni sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, ujedno i najpoznatiji zviždač među sucima, u emisiji ‘Imam problem‘, HRT-a govorio je vrlo otvoreno i oštro o sprečavanju gnusnih prevara i zlouporaba Ovršnog zakona, koje su tako česte u Hrvatskoj i zbog kojih mnogi građani obolijevaju od muke, umiru, ostaju godinama blokirani i beznadni, zbog kojih mnogi iseljavaju iz Hrvatske.
I sam Kolakušić često se, vodeći stečajne postupke i predstečajne nagodbe, susretao s brojnim prevarama i krivotvorenjima dokumentacije te je lako razotkrio gdje leži srž problema masovnih prevara u ovršnim i predstečajnim postupcima: u nepostojanju kaznene odgovornosti za prevarante.
”Mi često susrećemo situaciju krivotvorenja dokumentacije. U predstečajnim nagodbama je ogroman broj krivotvorene dokumentacije od strane dužnika. Druge države to imaju regulirano zakonom, dok Hrvatska nema, istaknuo je sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić u HRT-ovoj emisji, a video isječak odličnog, vrlo dinamičnog priloga, podijeljen je potom na Facebook stranici ‘Podrška Mislavu Kolakušiću za suca Ustavnog suda’.

”Često imamo ogroman broj krivotvoren dokumentacija od strane dužnika. Falsificirala su se jamstva, krivotvorili su se računipotraživanja, sve je to krivotvoreno i jednostavno za utvrditi. Vi nemate odredbu Kaznenog zakona po kojoj bise to mogli goniti. Druge države to imaju regulirano. U Sloveniji vi pokrećete ovrhu temeljem računa, a račun ne morate ni priložiti. Ali imate odredbu kaznenog zakona koja kaže da će se s više godine zatvora kazniti osoba koja zloupotrijebi ovršni postupak. Bez toga to ne ide!”, naglasio je Kolakušić, govoreći o brojnim prevarama i nepravednim ovrhama.
”Vidite koliko mi imamo zloupotreba ovršnog postupka. Te prevare uništavaju ovo drušvo: Mi moramo imati upravo tako, rigorozan zakon, što znači barem tri do četiri godine zatvora za zloupotrebu ovršnog postupka. I kada vi osudite na brzinu u hitnom postupku prvih nekoliko osoba, sve te prevare će stati. Bez toga mi nastavljamo u ritmu kako smo i počeli, a to je sigurna propast’‘, zaključio je bez dlake na jeziku sudac Kolakušić, na što je, na jasne i oštre istupe nenaviknuti urednik HTV-a, samo glasno otpuhnuo, prije nego li je prilog završio.
VIDEO pogledajte OVDJE.

( izvor PROMISE.hr )

1 komentar:


  1. Pozdrav pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedocanstvo o tome kako sam od bogobojazne žene, gospode Vladimire Franke, dobila zajam od 50,000 eura pod 3%. Ako vas zanima dobivanje zajma molimo kontaktirajte ga. Uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-adresa: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)

    OdgovoriIzbriši