UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

utorak, 30. svibnja 2017.

OSTALI STE BEZ MIROVINA! ULAGANE SU U AGROKOROVE KOMPANIJE KOJE SU SADA PROPALE!



Mirovinski fondovi su ulagali novac građana u ”sigurne dionice”, koje imaju manji prinos, ali i manji stupanj rizika. Naravno to je bila bajka koju su prodavali javnosti jer trgovanje dionicama je sve samo ne sigurno, a s mirovinama građana se nitko ne bi smio kockati.
Mirovinski su fondovi zapravo novcem građana pomagali Todoriću u izgradnji financijske piramidalne sheme zvane Agrokor.
Samo je Ledo u korist Agrokora izdao jamstva u vrijednosti od oko 19 milijardi kuna, iako je imovina Leda 6 puta manja. Agrokor drži otprilike polovicu dionica Leda, a najznačajniji ostali dioničari  su mirovinski fondovi – AZ, Raiffeisen i PBZ.
Mirovinski fondovi su imali predstavnike u Nadzornom odboru, ali nisu učinili ništa kako bi spriječili Todorića da uplete Ledo u mrežu svojih dugova i tako ugrozi imovinu članova mirovinskih fondova.
Bankarima, Vladi i Todoriću je odgovarala ova Ponzijeva shema u kojoj su se napuhavale brojke i rezultati, ali sada je balon eksplodirao i sve dolazi na naplatu. Banke neće propasti jer je Vlada privatni/poslovni dug Todorića preuzela na sebe. Mirovinski fondovi neće odgovarati za milijarde kuna gubitka, a građani RH će ostati bez svojih teško zarađenih mirovina, a uz sve to će i otplaćivati dugove Ivice Todorića jer dug Vlade je zapravo dug poreznih obveznika.
Prije četiri godine Agrokor je Ledu prodao tvornicu smrznute hrane u Srbiji, Frikom, za oko 730 milijuna kuna. Osim toga, Ledo je od Agrokora za 150 milijuna kuna kupio i Ledo Podgorica, koji je također bio u vlasništvu Agrokora.
Mirovinski fondovi su kroz dokapitalizaciju Leda praktički financirali Agrokor.
Kada vam je Vlada rekla da će mirovine svih koji su rođeni 1962. godine i kasnije biti 27 posto niže, nije govorila istinu. Mirovine vjerojatno nećete imatia ako ih i bude, bit će puno niže od 27%.
U ovakvoj kriminalnoj državi gdje Vlada u suradnji sa privilegiranim tajkunima, mirovinskim fondovima i bankama legalno pljačka narod, nemoguće je preživjeti od poštenog rada. U Hrvatskoj se samo kriminal isplati, a ako želite krasti nekažnjeno, morate biti učlanjeni u HDZ, SDP, biti dio Crkvene oligarhije ili biti na rukovodećim položajima u nekoj od podružnica stranih banaka ili u HNB-u. Za njih zakoni ove države ne vrijede i sve što su stekli, stekli su dugogodišnjom pljačkom ovog naroda.
Plaće bi trebale biti isplaćivane u bruto iznosu, pa da onda svaki građanin sam odluči na koji način će štedjeti svoj novac za mirovinu, a ne da se drugi kockaju našim novcem i kad ga izgube, da samo operu ruke kao Poncije Pilat.
Dal’ treba žaliti na kraju dana sve male ljude koji su godinama mukotrpno radili i izdvajali za mirovine bez kojih će sada ostati? NE. Hrvatski građani su zaslužili da ostanu bez svega, zaslužili su da im se uvede porez na nekretnine i da izgube pravo vlasništva nad svime što su imali, zaslužuju da se nad njima provode ovrhe i da ih se izbacuje iz domova, zaslužuju da kopaju po kontejnerima jer od svojih mizernih primanja, nemaju dovoljno za normalan život, a sve to zaslužuju jer na dan izbora biraju manje zlo ili ne izlaze na izbore. Ližu oltare na nedjeljnoj misi svećenicima koji ne plaćaju porez, žive na tuđi račun i koji godinama podržavaju ovakvu kriminalnu vlast. Vas možda ne zanima politika, ali političare i Crkvu itekako zanimate vi, vaš novac, vaša imovina. Vi ste tu da radite, kako oni i njihova djeca ne bi morali nikada raditi.

( izvor flash.hr ) 

Nema komentara:

Objavi komentar