UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

nedjelja, 30. travnja 2017.

KUHA SE U HRVATSKOJ Organizatori pozivaju PROSVJEDNIKE: Ne dajte da vas politika iskoristi!




‘Prosvjed protiv Todorića, vlade i svih uhljeba je prijavljen u PU Zagreb i bit će preimenovan u – Prosvjed Malih ljudi. Razlog jest da im pokažemo kolika je jačina ‘malih’ ljudi’, ističu organizatori prosvjeda koji će se 1. svibnja održati na Trgu bana Jelačića. Ovršeni i oštećenici RBA zadruga te sindikat Preporod prosvjed organiziraju 2. svibnja na Markovu trgu. Prosvjeduju protiv korupcije, nepravednog Ovršnog zakona, kriminala RBA zadruga, poreza na nekretnine, a za pošteniju Hrvatsku


Udruge Ovršeni i Blokirani te Zajednica Malih ljudi pojasnili su ovih dana kakvi prosvjedi i u čijoj organizaciji bi se trebali održati 1. i 2. svibnja u Zagrebu.
Neno Koljaja, koordinator prosvjeda koji će se održati 2. svibnja s početkom u 10 sati na Markovu trgu u Zagrebu, napominje da su on i drugi aktivisti te oštećenici RBA kreditno štednih zadruga okupljeni oko grupe Ovršenih još u veljači započeli s organizacijom prosvjeda 2. svibnja, u vrijeme kada se nije znalo da će nekakav prosvjed biti organiziran i dan ranije, 1. svibnja.
”Malo je taj drugi prosvjed, zakazan za 1. svibnja, zbunio ljude, no što je, tu je, mi se njima nismo mogli prilagoditi, jer smo prije njih krenuli u organizaciju prosvjeda 2. svibnja. Pozivamo, stoga, građane da dođu u što većem broju na Markov trg u utorak 2. svibnja prosvjedovati protiv korupcije u pravosuđu, kriminala RBA zadruga, kriminalnog Ovršnog zakona, novog poreza na nekretnine, pogodovanja Todoriću te nejednakosti svih građana pred zakonom. Na naš će prosvjed doći brojni oštećenici RBA zadruga, ovršeni i blokirani građani, oni koji su ugroženi korupcijom u pravosuđu. Podržava nas i sindikat Preporod, koji će pozvati svoje članstvo na prosvjed na Markov trg. Čelnik Preporoda Željko Stipić tamo će održati i govor.  Pozivamo i sve ostale da nam se pridruže u borbi za pravedniju i pošteniju Hrvatsku”, ističe Nenad Koljaja, koordinator prosvjeda najavljenog za 2. svibnja na Markovu trgu.
Prosvjed u organizaciji Koljaje i ‘Ovršenih’ podržala je i udruga Blokirani – deblokirajmo Hrvatsku. Oni su pozvali svoje članove i simpatizere da izađu na prosvjede, ali su ih upozorili da paze da ih neka politička stranka ne iskoristi za svoje ciljeve.
”Kuha u Hrvatskoj. Narod odlučio postati aktivan, čuvajte se da neka politička opcija (koja bi u vlast) ne pokusa na ovome profitirati – to je zasad jedini pravi savjet. Ukoliko narod uspije razdrmati sadašnju Vladu – to ćemo smatrati velikim uspjehom. Naprijed ljudi, recite DOSTA!, ističu čelnici udruge Blokiranina svojoj Facebook stranici.
Objavili su i plakat na kojem se može vidjeti gdje se i kada u slijedećih nekoliko dana održavaju prosvjedi protiv nepravde u Hrvatskoj.
‘Zajednica malih ljudi’, koja organizira prosvjed protiv Todorića, vlade i svih uhljeba odnosno ‘Prosvjed Malih ljudi‘ (kako su svoju akciju u međuvremenu preimenovali) pozvali su još jednom građane da dođu na prosvjed koji će se u njihovoj organizaciji održati u ponedjeljak 1. svibnja u 13 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.
”Prosvjed protiv Todorića, vlade i svih uhljeba, je dana 21. travnja 2017. službeno prijavljen u I. PU Zagreb, i samim time Vam garantiramo za sigurnost i regulaciju cijelog skupa. Želimo Vas zamoliti, da ne nasjedate na bilo kakve oblike provokacija i pozivanja na govore mržnje, nacionalizma ili bilo kakvih nereda. Pozivamo sve organizatore iz ostalih gradova da se ujedinimo i zajedno damo upute za sami prosvjed. Svi oni organizatori koji pokušavaju na bilo koji način stvoriti razdor među ljudima, zbuniti ljude ili ih odvesti na sasvim neke druge razine, molimo Vas da ne radite to, iz poštovanja i sigurnosti prema građanima, i strogo osuđujemo to.
Sve organizatore koji su ovome pristupili ozbiljno i časno, pozdravljamo i podržavamo! Zato dijelite događaj i ovaj post da što više ljudi vidi da se lakše informiraju svi oni koji žele biti dio svega ovoga. Također, jedna od stavki koju želimo podijeliti s vama jest – Prosvjed protiv Todorića, vlade i svih uhljeba bit će preimenovan u – Prosvjed Malih ljudi.

Razlog mijenjanja imena jest da im pokažemo da nismo isti kao i oni. Da im pokažemo kolika je jačina ‘malih’ ljudi, i koliko zapravo ti ‘mali’ mogu biti VELIKI! Jer mi to zaista jesmo!
Još malo nam je ostalo, svaka Vaša aktivnost, svakog pojedinog građanina je sada najbitnija. Vaš glas mora doprijeti do onih koji nemaju interes, Facebook ili jednostavno žele roštiljati. Uključite se maksimalno, koliko možete, jer jedino što mi možemo reći je – SADA ILI NIKADA!
Htjeli bi se ovim putem zahvaliti, svim ljudima s kojima smo kontaktirali na njihovoj pomoći i doprinosu. Ovo je prosvjed svih nas! Hvala Vam. Vidimo se 1. svibnja kada tek počinjemo!”, stoji u objavi na Facebook stranici Zajednice Malih ljudi.

( izvor promise.hr ) 

Nema komentara:

Objavi komentar