UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

srijeda, 2. studenoga 2016.

Toyota otkrila kako je ISIL dobio desetke tisuća njenih vozila



Nedavno je WikiLeaks otkrio da je bivša državna tajnica Hillary Clinton službeno bila obaviještena o financiranju islamističkih terorističkih skupina od strane Saudijske Arabije i Katara, ali nije učinila ništa da to spriječi.
ISIL i Al-Qaeda su dobivali oružje i streljivo, humanitarnu pomoć, a neki su teroristi dobili zdravstvene usluge najvišeg standarda.
U cijeloj priči je uvijek bilo nejasno odakle islamistima toliko Toyota automobila, koji su postali gotovo zaštitni znak skupine.
Na insistiranja Rusije i Sirije je japanski proizvođač automobila napravio internu istragu, a rezultati su dostavljeni zainteresiranim stranama i govore kako je tisuće Toyotinih vozila završilo u rukama ISIL-a.
Teroristi su vozila dobili na sljedeći način. Naime, 22 500 vozila je kupljeno od jedne tvrtke iz Saudijske Arabije. 32 000 je kupio Katar, a 4 500 je ISIL dobio od jordanske vojske, a jamac cijelom poslu je bila jedna jordanska banka.
To su upravo oni automobili ovjekovječeni na brojnim fotografijama diljem Bliskog istoka i šire, na primjer, u Libiji u gradu Sirte.
Vidjeli smo na paradama terorista potpuno nova, spektakularna vozila s njihovom crnom zastavom koja leprša na vjetru i s montiranim protuzračnim strojnicama. Naravno, američkih dronova ili zrakoplova nigdje na vidiku, tako da je ISIL parade održavao kao Svjetsku smotru mažoretkinja, a ne krvoloka u ljudskom obliku.
Bivši američki veleposlanik u Ujedinjenim narodima, Mark Wallace, jednom je rekao da su Toyota Hilux i Toyota Land Cruiser znak prepoznavanja "Islamske države".
Ovim nimalo ne kriminaliziramo Toyotu, koja je na kraju ipak odgovorila na poseban zahtjev o tom pitanju. Toyota čak ističe da takav zahtjev kompaniji nitko nikada nije uputio, posebno ne iz zemalja takozvane američke koalicije za "borbu protiv terorizma", iako je, kao što se vidi, bilo lako postaviti pitanja i dobiti odgovore.
Kupnja novih automobila je čak išla preko službenih kanala, ali su to bile komercijalne operacije na velikoj skali, a  za prijevoz vozila se služilo brodova, bankama i logističkom mrežom. Ipak, zapadne obavještajne službe nikada ništa nisu pitale, otkrile ili vidjele.
Naravno, vozni park "kalifata" je samo mali dio "pomoći" koju je ISIL dobio sa svih strana. Ali čak i ovo otkriće Toyote ima svoje značenje i daje naslutiti na daleko veću razinu suradnje s ovom terorističkom organizacijom, prenosi arapsko izdanje kuće RT, koje je objavilo odgovor Toyote.
Nakon ovog saznanja je posebno degutantno sjetiti se jordanskog kralja Abdullaha II, koji se, nakon što je ISIL živog zapalio zarobljenog jordanskog pilota Muatha Kasasbeha, šepurio u vojnoj odori i pred kamerama prijetio militantima kalifata.
Jordan je, dakle, od početka imao ključnu ulogu u naoružavanju sirijskih terorista, pa i ISIL-a. Jordan je sirijskoj Al-Qaedi i ISIL-u isto tako isporučio i preko 3 000 tona oružja koje su bivša hrvatska ministrica V. Pusić, bivši predsjednik Josipović i bivši ministar obrane Kotromanović "prodali jordanskoj vojsci".  
Isto tako je odvratno sjetiti se Vesne Pusić, koja je sa suprugom obezglavljenog Tomislava Salopeka stigla u Egipat, te obećala da će Ministarstvo vanjskih poslova učiniti sve da se naš državljanin spasi od sigurne smrti. Tadašnja ministrica vesna Pusić je itekako znala da je bilo dovoljno nazvati Dohu, Rijad, ili jordanskog kralja Abdullaha II, te tako riješiti problem jadnog Salopeka. Osim toga, ISIL je dužnik Hrvatske i ako Toyota nije mogla znati u čijim će rukama završiti deseci tisuća njenih vozila, za hrvatski vrh nema isprike. Svi su vrlo dobro znali da su jordanski kralj i vrh monarhije svoju vojsku ranije opremili najsofisticiranijim i najnovijim američkim pješačkim i drugim naoružanjem i da im ne treba 3 000 tona hrvatske gvožđurije.  
Dakle, sada znamo i kako je Toyota postala prepoznatljivi simbol kalifata, ali se u Bruxellesu i Washingtonu baš ne žure da na crnu list sankcioniranim pravnih i fizičkih osoba stave  saudijske, katarske i jordanske dužnosnike i tvrtke.
Za ove "naše" ima vremena. Naime, kao što Carlos Menem u Argentini ni u snu 1991. nije pomišljao da će za istu stvar završiti na robiji, isto se može dogoditi i s našim dužnosnicima, koji su gotovo sigurno prekršili uz hrvatskih i međunarodnih zakona. Nikad se ne zna. Demokracija i izbori nekad znaju biti "gadna stvar", posebno danas kada tradicionalne stranke ne uživaju povjerenje birača, a one u usponu obećavaju obračun sa svim vrstama kriminala u kojeg, naravno, treba uvrstiti i naoružavanje terorističkih skupina,… čak i posredno.  
FOTO - Vesna Pusić u vrijeme intenzivne potrage za Tomislaom Salopekom, kasnije zaklanim od strane ISIL-a, i to dvije godine nakon što je su Vlada i predsjednik poslali 3 000 tona oružja sirijskim teroristima:
Jordanski kralj Abdullah II prijeti ISIL-u ratom do uništenja:
( izvor altermainstreaminfo.com.hr / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar