UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

četvrtak, 17. studenoga 2016.

NE KUPUJTE UVEZENU GMO HRANU IZ ZEMALJA EU!




Kupujte samo ono što je proizvedeno u Hrvatskoj. Jedino tako možete tužiti proizvođača za nekvalitetan proizvod. Sudovati sa proizvođačima iz EU država Sizifov je posao.


Jesu li hrvatske službe nadležne za kontrolu hrane zakazale kad javnost nisu upozorile da je u pilećim fileima, uvezenima iz Poljske ( nakon uvoza jaja zbog čega je umrlo djete), izolirana Sallmonela enteriditis?


Na europskim stranicama RASFF 11. studenoga objavljeno je da su pileći filei koji su bili na tržištu u Hrvatskoj zaraženi salmonelom. Također, vidljivo je da je analiza provedena čak 20 dana ranije, 21. listopada.

Zašto je nalaz poslan sa 20 dana zakašnjenja i zašto o tome nije obaviještena hrvatska javnost!?

Iz Ministarstva poljoprivrede pojasnili su kako je Hrvatska kao članica RASFF sustava, dostavila obavijest da je jedan trgovački lanac 21.listopada proveo uzorkovanje piletine iz Poljske te utvrdio prisutnost salmonele.

-Toj piletini je i prije dobivanja laboratorijskog izvješća prošao rok valjanosti te se iz tog razloga više nije nalazila na tržištu, a informacija je zbog toga u RASFF sustavu klasificirana samo kao ‘obavijest za informaciju’ Dakle, ta piletina se ne nalazi na tržištu u Hrvatskoj – rekli su u Ministarstvu.


Piletina se ipak našla na tržištu dok se čekao nalaz, što znači da vjerojatno netko u svom zamrzivaču ima zaraženu piletinu koju je u tom trgovačkom lancu kupio u listopadu. Bacite je!

Analize za dokazivanje salmonele traju oko pet dana, što ovu pretpostavku čini i više nego realnom.

Iz HAH-a (Hrvatske agencije za hranu) za konkretan slučaj kažu da je za pitanja kontrole i poduzimanja eventualnih potrebnih mjera nadležno isključivo Ministarstvo poljoprivrede, a ne HAH!?


>>> NAKON TRI TJEDNA ŠUTNJE, MINISTARSTVO OTKRILO DETALJE O ZARAŽENOJ PILETINI <<<

Zanimljivo je da se uzimanje uzoraka koji su doveli do otkrića salmonele u piletini odvijao u jeku afere zbog salmonele u uvezenim jajima, također iz Poljske.

Naime, prošlo je samo nešto više od mjesec dana otkako je dječak iz Bregane umro nakon konzumacije jaja koja su bila zaražena Salmonellom enteriditis, a kupljenima su u samoborskom Kauflandu.


Netko se gadno igra sa zdravljem naših građana. Toga prije nije bilo. Ulaskom u EU raznorazne 'zaraze' postaju sastavni dio života u kojem najprije stradavaju djeca. Sutra može biti vaše dijete. Što nam ovo treba?

Zar nije jednostavnije izaći iz EU i riješiti se svih 'zaraznih' europskih problema koji su iz dana u dan sve veći i veći.
Domaći farmeri godinama upozoravaju da nema apsolutno nikakve prepreke da meso koje ne smije na tržište europskih zemalja dođe šleperima u naše trgovine. Rok trajanja u Hrvatskoj određuje proizvođač koji za napisano na ambalaži odgovara kazneno i materijalno. No, nema nikakve pravne prepreke da proizvođač u svojoj zemlji stavi rok trajanja od šest mjeseci.

Da u Hrvatsku ulazi 'europsko ‘smeće’ potvrđuje predsjednica Hrvatske poljoprivredne komore, koja kaže da domaći proizvođači godinama upozoravaju na tu apsurdnu situaciju koja omogućava da europsko “smeće” dolazi k nama.U Njemačkoj se meso koje je smrznuto šest mjeseci više ne može prodavati, pa se uglavnom koristi u proizvodnji životinjske hrane ili se izvozi. Hrvatska nema nikakvih propisa koji bi regulirali to pitanje.

Poznato je da Todorić, kao ekskluzivni Monsantov partner, uvozi meso i druge GMO proizvode iz EU i cijelog svijeta. Prema važećim propisima, moramo proizvođačima vjerovati na riječ kada tvrde da je meso ispravno i kvalitetno te da nije prestaro! Nevjerojatno, na riječ! 

Nitko više ne vjeruje Monsantu? No, to Todorića to ne sprječava da i dalje uvozi smeće u Hrvatsku i polako ali sigurno truje građane Hrvatske. Već smo pisali o Milanoviću koji je Monsantu ukinuo Uredbu o obveznom označavanju GMO na proizvodima.

Veliku ulogu odigrao je i bivši ministar poljoprivrede Jakovina koji se od poreznog dužnika( 400.000 tisuća kuna) nakon četverogodišnjeg ministriranja pretvorio u milijunaša kupivši vilu od 1,6 milijuna kuna, stan od par stotina tisuća eura. I ono što je spremio na knjižicu. Već odavno je trebao biti iza rešetaka da je Hrvatska 'P' od pravne države.

Posjetimo se, Jakovina je poduzetniku bez ijednog uposlenika svakoj od tri novootvorene tvrtke vrijednosti 30 kuna, odobrio tri puta po 5 milijuna eura nepovratnih poticajnih EU sredstava. Koliki postotak su uzeli on i njegov pošteni šef Milanović nije teško zaključit? Cijena je ne obilježavati i uvoziti GMO smeće iz EU i svijeta!

Svi naši političari na vlasti i pri vlasti (HDZ,SDP i njihovi trabanti), rade uredno na depopulaciji Hrvata!

A što radimo mi? Šutimo i samo šutimo!

Naši političari rade što ih je volja. Ulaskom u EU raznorazne bolesti postaju sve više i više sastavni dio života u kojem najprije stradavaju djeca. Sutra to može Tvoje dijete? Izađimo iz proklete Europe i riješimo se svih političkih bolesnika i bolesti uzrokovane GMO hranom…. Meso, piletina, jaja, kobasice, voće….

Kupujte samo ono što je proizvedeno u Hrvatskoj i što je označeno orginalnom naljepnicom. Jedino tako možete tužiti proizvođača za nekvalitetan proizvod. Eventualno sudovanje sa proizvođačima iz EU država Sizifov je posao.

( izvor istinomprotivlazi.com / uredio anonymous ) 

Nema komentara:

Objavi komentar