UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

nedjelja, 30. listopada 2016.

Ivan Pernar je u pravu – NATO je prije Sabora službeno rasporedio hrvatske vojnike izvan granica RH



Danas je saborski zastupnik Živog Zida Ivan Pernar poručio kako hrvatske građane ne plaše Rusi, već aktualna Vlada koja podiže poreze, a da odluku o slanju Hrvatske vojske na rusku granicu može donijeti samo Hrvatski sabor.
"Čitam u medijima da Hrvatska šalje vojsku na rusku granicu i da nam glavni tajnik NATO-a zahvaljuje na tome. Upozorio bih da će kao 1941. naša vojska tamo biti pod njemačkim zapovjedništvom. To je iracionalna, pogrešna i suluda odluka i javnost je u Hrvatskoj ne odobrava. Oni koji šokiraju javnost sa nekom tobožnjom ruskom opasnošću, mislim da je to laž koja nema veza sa zdravom pameću. Samo Hrvatski sabor ima mandat da vojnike šalje izvan granica, a Sabor nije nikakvu odluku o tome donio", rekao je Pernar nakon stanke koju je zatražio o toj temi.
O čemu će, pitao se Pernar, Sabor odlučivati kad je odluka već donesena.
"Zašto se javnost ne pita i zašto o tome nema javne rasprave i zašto nam se ova tema servira zdravo za gotovo", pita Pernar.
Zastupnike koji podržavaju takvu odluku pozvao je da "uzmu uniforme i odu na rusku granicu".
Saborski zastupnik HDZ-a i bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač, koji je stanku zatražio po istoj temi, rekao je kako će Sabor odlučivati o tome hoće li se vojska upućivati izvan Hrvatske ili ne.
"Nakon što smo ostvarili strateške ciljeve demokracije, slobode, pravne države i oslobađanja svojih područja ušli smo u NATO i EU. To članstvo nosi odgovarajuću sigurnost, omogućava prosperitet, ali i obveze. U slučaju NATO-a imamo obvezu pomagati svojim saveznicima i ovaj će Sabor odlučivati hoćemo li mi upućivati vojsku izvan područja Hrvatske", rekao je Kovač.
Pernar je u pravu – Sve je već odlučeno, a rasprava u Saboru će biti farsa
No, kao i obično, Ivan Pernar je opet bio u pravu. Ne samo da se glavni tajnik zahvalio Hrvatskoj što se odlučila pridružiti kontingentu od četiri bojne za brzo djelovanje NATO pakta u baltičkim zemljama i Poljskoj, nego je to učinila i glasnogovornica NATO pakta Oana Lungescu.
Ona je na svom Twitteru već objavila kartu na kojoj su prikazane zemlje i kontingenti koji će biti raspoređeni, što sugerira da će rasprava u Saboru Republike Hrvatske biti farsa s unaprijed donesenom odlukom. Sastav kontingenata je potvrdio i glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.
Britanska vlada je također odlučila poslati svoje snage, zrakoplove i oklopna vozila u najveću vojnu silu koju NATO gradi u istočnoj Europi od vremena Hladnog rata.
Velika Britanija će poslati 800 britanskih vojnika, koji će biti raspoređeni u Estoniji sljedećih šest mjeseci, a RAF šalje borbene zrakoplove u Rumunjsku, koji će tamo biti do četiri mjeseca, potvrdilo je britansko Ministarstvo obrane.
Glavni tajnik NATO-a, Jens Stoltenberg, na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji je rekao da NATO želi izbjeći još jedan Hladni rat s Rusijom i povećane vojne tehnike je nazvao "mjerama odvraćanja".
"Imamo Rusiju koja je puno uložila u moderne obrambene sposobnosti, koja ostvaruje svoje obrambene sposobnosti opširnije nego ikada prije. I, naravno, imamo Rusiju koja je koristila vojnu silu protiv susjeda", rekao je Stoltenberg, te podsjetio na prolazak ruske flote kroz La Mance na putu prema Sredozemlju i Siriji (Video).
Stoltenberg je potvrdio jačanje snaga u baltičkim državama i istočnoj Poljskoj početkom sljedeće godine, a snage koje će činiti i hrvatski vojnici će biti "koplje" snaga od 40 000 vojnika za brzo djelovanje NATO pakta. Bit će stvorene četiri borbene skupine na čelu s SAD-om, Njemačkom, Velikom Britanijom i Kanadom.
"NATO je u stanju braniti sve saveznike protiv bilo kakve prijetnje", rekao je glavni tajnik NATO pakta Jens Stoltenberg.
Za kraj, kartu s označenim hrvatskim kontingentom možete vidjeti i na službenoj straniciNATO paktaiako bi hrvatski vojnici na red trebali doći u rotaciji 2018. godine. Nadajmo se da će do tada u Bruxellesu i EU ratnohuškačku retoriku nadglasati zdravi razum, iako su šanse za to minimalne.


( izvor altermainstreaminfo.com.hr / uredio anonymous ) 

Nema komentara:

Objavi komentar