UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

ponedjeljak, 12. rujna 2016.

Stranački vojnici kombijem dovodili osobe s posebnim potrebama na glasanje

Šibensko gradsko izborno povjerenstvo tek treba istražit navode Branke Novoselić Belamarić i ostalih članova izbornog povjerenstva da su članovi jedne od dvije najjače političke stranke kombijem na biračko mjesto broj 39 u Cvjetnom domu dovodili štićenike Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Ražinama.



Branka Novoselić Belamarić tvrdi da ih je na biračko mjesto dovezao Paško Rakić, tajnik gradskog odbora te političke stranke, a da je s njim bio i Tomislav Lucić, inače vijećnik te stranke u Gradskom vijeću.
- Kakve veze imaju oni s tim osobama i dovođenjem na biračko mjesto? Oni su im govorili da zaokruže broj opcije kojoj pripadaju te su štićenici to i napravili. Te osobe imaju slabiju motoriku i vidljivo je da nisu mentalno stabilne pa smo mi za njih otvarali glasački listić i pomagali im. Rakić ih je čekao ispred sobe, a ljudi su samo pitali kako da zaokruže broj koji su im oni očito naložili – kaže članica izbornog povjerenstva.  
Zbog izborne šutnje koja je još uvijek u tijeku, ŠibeniKIN do 19 sati neće spominjati naziv političke stranke kojoj pripadaju prozvani, kao ni kojoj stranici pripada članica povjerenstva.
Iz istog razloga, u izjavi Novoselić-Belamarić ne navodimo koji su broj liste štićenici ustanove s posebnim potrebama govorili da ga žele zaokružiti, kako ona sudi, očito unaprijed pripremljeni.
O slučaju smo izvijestili Izborno povjerenstvo koje u ovom trenutku još nije dobilo službeni izvještaj, ali su na osnovu našeg novinarskog upita provjerili o čemu je riječ.   
Prozvani Rakić i Lucić nisu danas popodne bili dostupni za komentar pa smo kontaktirali njihovog stranačkog šefa Nediljaka Dujića.
- Ako postoji bilo kakva sumnja na nepravilnost, treba je prijaviti Državnom izbornom povjerenstvu- kratko je komentirao slučaj.
Podsjetimo, i na prošlim parlamentarnim izborima u studenom također je bilo problema i nepravilnosti na biračkom mjestu u Cvjetnom domu.

( izvor sibenik.in / uredio anonymous )

Svidio ti se članak? 
Podijeli ga s prijateljima!


Nema komentara:

Objavi komentar