UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

nedjelja, 4. rujna 2016.

Otkrili smo zašto su šefici udruge Blokirani (i kandidatkinji HDZ-a) uistinu blokirani svi računi i imovina


Predsjednica udruge Blokirani Miriam Kervatin, koja je na izbornoj listi HDZ-ove Domoljubne koalicije u VIII. izbornoj jedinici, prije četiri godine pravomoćno je osuđena zbog kaznenog djela prevare, otkriva Telegram.hr. Gospođa Kervatin na sudu je završila zbog novca koji je posudila od bliske prijateljice, a unatoč nalogu suda i uvjetnoj presudi na kaznu zatvora još ga nije vratila.

Dug od 10 tisuća eura

Cijeli slučaj započeo je još 2008. Tada Kervatin, doznaje Telegram.hr, posuđuje iznos od 10 tisuća eura. Obzirom da je taj novac posudila od osobe (podaci su poznati redakciji Telegrama.hr) koja ju je poznavala dugi niz godina i s kojom je bila u dobrim odnosima, nije sklopljen nikakav ugovor o zajmu.
Kada je došlo vrijeme za vraćanje duga Kervatin je izbjegavala kontakt s vjerovnicom te je, kako tvrdi osoba upućena u ovaj spor, mijenjala brojeve mobitela te činila sve kako bi izbjegla obvezu povrata posuđenih sredstava.

Prijava policiji i laganje na sudu

Konačno, Kervatin je privljena policiji koje je proslijedila kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Istri. Na suđenju je Miriam Kervatin pokušala iskoristiti činjenicu da nije postojao ugovor o pozajmici te je tvrdila da do posudbe 10 tisuća eura uopće nije došlo.
Klljučni dokaz za sud bile su sms poruke koje je Kervatin izmjenjivala s osobom od koje je novac posudila.
Iako ju je spomenuta sudska presuda obvezala na povrat 10 tisuća eura Kervatin, pet godina kasnije, još to nije učinila.

Vratila 4500 eura prije kampanje

Netom prije početka izborne kampanje vjerovnici je isplatila 34 tisuće kuna (oko 4500 eura). Zbog ovog duga, ali i drugih neispunjenih obveza (porezni dug u iznosu od 500 tisuća kuna) blokirani su joj računi i imovina što ju onda očito kvalificiralo da prvo postane predsjednica Udruge blokiranih, a nedavno i kandidat HDZ-ove koalicije na izborima.
Kada smo Miriam Kervatin pitali za izjavu oko slučaja, rekla je kako se radi o pogrešci te da je trenutačno zauzeta. Na ponovne telefonske pozive, kao i sms poruke, nije odgovorila.

HDZ zbunjen navodima o presudi za prevaru

O cijelom smo slučaju pitali Miljenka Manjkasa, HDZ-ova savjetnika za medije. Manjkas tvrdi kako ne zna o čemu se radi, a na upit kakva se poruka biračima šalje ako se na listu stavlja osoba koja iza sebe ima pravomoćnu sudsku presudu za kazneno djelo prevare rekao je kako će HDZ provjeriti o čemu se radi i u skladu s tim odlučiti o eventualnim sankcijama.
Kervatin je ovih dana u kampanji diljem Istre i Kvarnera. “Deblokirat ćemo Hrvatsku, vratiti dugove, živjeti pristojno dalje,” parola je kojom na Facebook stranici Blokiranih promoviraju svoju predsjednicu i vrbuju preferencijalne glasove za nju.

(izvor telegram.hr / uredio anonymous )

Svidio ti se članak? 
Podijeli ga s prijateljima!

Nema komentara:

Objavi komentar