UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

četvrtak, 4. kolovoza 2016.

NOVA KOALICIJA NA POLITIČKOJ SCENI: Petrina s bivšim članovima Živog zida i poznatim ekonomistom Karinom Sturmom



Iako je Stipe Petrina kao političar prisutan na političkoj sceni već 20 godina, ovo je prvi put da sa svojim imenom izlazi izvan okvira devete i desete izborne jedince pa će birači iz svih krajeva Hrvatske na glasačkim listićima moći zaokružiti broj ispred imena Nezavisne liste Stipe Petrina.
U Zagrebu je potpisan još jedan koalicijski sporazum povodom predstojećih izvanrednih izbora za Sabor.
Tročlanu koaliciju upečatljivog imena “Nema prodaje!” predvodi široj javnosti dobro poznati Stipe Petrina, beskompromisni načelnik općine Primošten poznat po svojim uspješnim okršajima sa SDP-om i HDZ-om, ali i čitavim nizom državnih institucija. Tu je još i Slobodna Hrvatska stranka nastala od aktivista i osnivača Živog zida koji su iznimno željni dokazivanja na političkoj sceni i Pokret Zajedno kojeg predvodi zanimljivi hrvatski ekonomist i publicist Karino Hromin Sturm.
Iako je Stipe Petrina kao političar prisutan na političkoj sceni već 20 godina, ovo je prvi put da sa svojim imenom izlazi izvan okvira devete i desete izborne jedince pa će birači iz svih krajeva Hrvatske na glasačkim listićima moći zaokružiti broj ispred imena Nezavisne liste Stipe Petrina.
Ova koalicija je očekivana i logična, prethodno najavljena od neformalnog vođe Stipe Petrine i predstavlja jednu solidnu osnovu za razvoj toliko priželjkivanog “Trećeg puta”.
Iz koalicije navode da svojim biračkim tijelom smatraju sve građane nezadovolje stanjem u domovini, sve one kojima je jasno da život na dug nije zalog za bolju budućnost te sve one razočarane aktulanom duopol politikom uključujući i one koji se predstavljaju trećim putem poput MOST-a.
U Koaliciji “Nema prodaje” nisu zainteresirani samo za obustavu trenutne politike rasprodaje već okupljaju i ekonomske stručnjake poput Guste Santinija koji je glavni ekonomski strateg za Slobodnu Hrvatsku kao i druge iz Pokreta Zajedno koji već godinama promišljaju ekonomske modele za razvoj Hrvatske.
U koaliciji smatraju da je općina Primošten ogledni primjer kako bi trebala izgledati Hrvatska, decentralizirana, ali na korist svih građana, a ne korist pojedinaca, administracija stručna, a ne podobna, upravo sve ono čime se Stipe Petrina svojim dugogodišnjim radom i zalaganjem nametnuo kao prepoznatljiv i vjerodostojan političar. Osim danas neizostavne internet i facebook kampanje u čemu su aktivisti iz Slobodne Hrvatske nenadmašni, koalicijski partneri najavljuju i klasični pristup putem letaka, plakata i skupova.
U koaliciji vjeruju da će tijekom kampanje uvjeriti veliki dio građana da se radi o opciji koja je vrijedna njihovog glasa jer je cilj uspostaviti dugoročnu strategiju izgradnje političke opcije koja će moći parirati političkom duopolu, a građanima zajamčiti platformu za zaustavljanje depresije u Hrvatskoj. Članice koalicije Nema prodaje! su uvjerene da je građanima dosta rasprodaje Hrvatske i da je građanima sasvim jasno da politika zaduživanja ima svoj kraj. Upravo to da Hrvatska nije na prodaju uzeli su kao ime koalicije da svima bude jasno kakvu politiku zastupaju, a definiraju je kao politiku zdravog razuma.


( izvor dnevno.hr / uredio anonymous ) 

Nema komentara:

Objavi komentar