UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

četvrtak, 14. srpnja 2016.

Todorić ima državnu dozvolu za ubijanje ugostitelja, otvara na tisuću kafića u kioscima Tiska


"IVICA TODORIĆ na kioscima Tiska, koji su postali 'pošta', i mali dućani, prodaje i 'coffe to go', postao je u neku ruku i kafić, za što nema dozvolu, a tom prodajom, direktno 'udara' na ugostitelje", piše u novom izdanju političkog dvotjednika Objektiv. Naime, kako su se uvjerili novinari Objektiva Upit poslan u svezi 'brzinske' kave, koja evidento ne ide na ruku kafićima, jer im je izravna konkurencija postalo je "teško" pitanje na koje ni jedna hrvatska institucija nije dala dala odgovor. 
Sedam ureda priznaje nepravilnost, a ni jedan ne reagira!

Naime, iz Grada Zagreba tvrde da Todoriću nisu izdali dozvolu za kave aparate, no ne misle po tom pitanju raditi ništa. Naime, komunalno redarstvo tvrdi da za to nije nadležno već Ministarstvo financija. No, ondje tek kreće "šetnja".
Od Ministarstva pa do Carinske službe do Službe za nadzor pa do Sektora za sustav i proceduru pa natrag do Sektora za nadzor pa opet do Carinske službe te natrag sve do početka "Ministarstva financija".
Nitko ne zna tko bi trebao biti nadležan ili intervenirati protiv Todorića, no spremno su prebacivali odgovornost na drugi ured unutar jednog MInistarstva.
Duplo skuplje za privilegiju ispijanja kave ispred kioska

U članku se naglašava i posebna cijena Todorićeve kava. Uobičajena je cijena kod takvih aparata oko 3 kune koliko primjerice košta kod bolnice Sestara milosrdnica u Zagrebu, dok se u Tiska pije za 5 do 6 kuna.

"Iz svega navedenog, očito je da su Tisak d.d. i Todorić abolirani unaprijed od svega – propisa, kažnjavanja i zakona; on može bahato ignorirati Zakone, jer za njega ne vrijedi ono što vrijedi za malog čovjeka, koji 'svojim malim biznisom' puni državnu blagajnu, ali ga Zakon ne štiti, već 'gazi'. Tko je sve ispremrežen u Todorićevoj mreži 'malih naknada popunjavanja kućnog budžeta, da se zažmiri i okrene glava od njegovih izvan i zakonskih propisa, ne zna se, ali po svemu navedenome, pravo je pitanje - tko sve nije na njegovim jaslama? Do kada će se država ponašati prema svojim građanima i malim poduzetnicima maćehinski, a prema njemu materinski?", pitaju se u Objektivu. 
Todorić predsjednik, premijer, ministar, policajac, sudac i zakonodavac

Svi priznaju da su caffe aparati postavljeni nepropisno, no nitko ne odgovara. Ostaje i pitanje tko oštećuje gradski i državni proračun, jer Bandićevi gradski inspektori ili još gore, državni, ne rade
svoj posao.

"Ima još pitanja: tko će ukloniti škrinje za sladolede koji nisu unutar kioska? Kada je bio natječaj za caffe aparate? Na koliko godina je sklopljen ugovor o prodaji 'cofee to go' (ako uopće postoji!),
s kim je potpisan, te zašto se ugovori o zakupu, ako ih uopće ima, ne mogu dobiti na uvid?", pita se Objektiv inzistirajući na odgovorima.

 


( izvor index.hr / uredio anonymous ) 

Nema komentara:

Objavi komentar