UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

petak, 1. srpnja 2016.

Ovaj je uhljeb trošio 40 tisuća kuna godišnje da bi osobni automobil parkirao ispod svog ureda



ČELNIK Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) Srećko Vuković trošio je godišnje oko 40 tisuća kuna proračunskog novca kako bi ispod prozora svog ureda u Zagrebu imao povlašteno parkirno mjesto za svoj osobni automobil.
Taman ukinuli, ali ostala tabla
Kada smo vrh HZMO-a upozorili na nečuvenu praksu da se u povlaštenoj prvoj zoni parkinga ispred središnjice HZMO-a nalazi mjesto rezervirano za djelatnika HZMO-a, iako se plaća parkirno mjesto u obližnjoj garaži Importane, u HZMO-u su nam odgovorili kako je taman prije upita Indexa ta praksa ukinuta, a poradi, kako kažu štednje.  

"Parkirno mjesto u prvoj zoni na istočnoj strani zgrade Središnje službe Zavoda, upravo zbog troškova koje navodite od 1. kolovoza više nije u najmu, odnosno ugovor o najmu nije
produživan, te se nalazi u slobodnoj upotrebi (iako znak nije uklonjen), a slično je postupio nekoliko mjeseci prije i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje čije se parkirno mjesto donedavno nalazilo na istoj lokaciji. Zbog čega je mjesto još uvijek označeno i za uvjete zakupa molimo Vas da kontaktirate nadležnu službu Grada Zagreba", kažu nam iz HZMO-a odgovarajući na upit Indexa. 
Više i od Zmajlovića

Naime, Index je nedavno fotografirao sporno parkirno mjesto na kojem je automobil u vlasništvu ravnatelja Vukovića. Kako smo usporedili Vukovićevo parkirno mjesto skuplje je i od onog Ministarstvo zaštite okoliša, odnosno ministra Mihaela Zmajlovića u poznatoj aferi Parking.Zmajlović je za 17 automobila plaćao iznos od 612 tisuća kuna godišnje, odnosno 36 tisuća kuna po automobilu.  

Valja naglasiti da se samo oko 200 metara dalje od Vukovićeva ureda nalazi Importanne garaža s parkirnim mjesto za HZMO, a na oko 300 metara udaljenosti jedno od najvećih zagrebačkih parkirališta.
Službeni Passat u garaži

"Središnja služba Hrvatskog zavod za mirovinsko osiguranje na lokaciji Mihanovićeva 3 u Zagrebu za potrebe parkiranja službenih vozila kao i vozila radnika Zavoda koristi ograničeni broj parkirnih mjesta koji se nalaze uz južnu stranu zgrade, prema željezničkoj pruzi. Parkirno mjesto u garaži Importane centra koristi se za noćno parkiranje službenog vozila Volkswagen Passat. Parkirna mjesta primarno se koriste za parkiranje službenih vozila te vozila radnika Zavoda s dozvolom, ovisno o broju slobodnih mjesta", kažu nam na kraju iz HZMO-a.


( izvor index.hr / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar