UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

utorak, 5. srpnja 2016.

Doktori šokirani: Ovo ubija 93 posto ćelija raka debelog crijeva za samo 2 dana?



Žalosno je što farmaceutske kuće ne žele da finansiraju dalja istraživanja o čudotvornim efektima ovih prirodnih komponenti…
Rak debelog crijeva je danas jedan od najrasprostranjenijih oblika raka među muškarcima i ženama, ali iako ima puno prirodnih lijekova koji spriječavaju ovu bolest, medicinski zvaničnici i dalje smatraju da nema dovoljno istraživanja koja podržavaju te činjenice.
Žalosno je to što naukom danas dominira farmaceutska industrija i što se najveći broj istraživanja finansira od strane farmaceutskih kompanija i što su ona uglavnom usmjerena na novčanu dobit, a ne na zdravlje ljudi.
Međutim, to ne znači da se ne sprovode sjajna i značajna istraživanja koja se objavljuju u istaknutim magazinima.
Odličan primjer toga dolazi sa Univerziteta u Adelaeidu u Australiji, gdje su istraživači otkrili da laurinska kiselina (koja čini 50% kokosovog ulja) uništava preko 93% ćelija raka debelog crijeva kod ljudi nakon 48 sati tretmana.
Advertisement
Intrigantno je da je laurinska kiselina otrovala ćelije raka tako što je istovremeno izazvala oksidativni stres, pritom znatno smanjujući nivo glutationa (koji je potreban ćelijama raka da bi se zaštitile od oksidativnog stresa).
Eksperimenti su sprovedeni in vitro u Petrijevim posudama, ali i in vivo na pacovima, pokazavši jednak učinak.
Laurinska kiselina se inače nalazi i u majčinom mlijeku, a predstavlja masnu kiselinu koja podržava imuni sistem i ima antimikrobna svojstva.
Kliničke studije Američkog društva za nutriciju su pokazale da masti u kokosovom ulju “mogu biti korisne u liječenju i prevenciji stanja poput dijabetesa, osteoporoze, virusnih bolesti (mononukleoza, hepatitis C, herpes…), bolesti žučne kesice, Hronove bolesti i raka“.
Dokazano je da kokosovo ulje umanjuje neželjene efekte hemoterapije i da poboljšava kvalitet života pacijenata oboljelih od raka. 

Nema komentara:

Objavi komentar