UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

srijeda, 1. lipnja 2016.

Toliko zarađuju od marihuane da financiraju škole i policiju


Škole i policija u Oregonu dobiti će neočekivanu proračunsku injekciju u godišnji budžet i to prije svega zahvaljujući legalizaciji marihuane u toj saveznoj državi.



Posljednjih nekoliko godina brojne su zapadne zemlje legalizirale marihuanu. 'Led' se obično 'probijao' pomoću medicinske marihuane, a nakon toga je na red došla i rekreacijska marihuana. 
Svim državama koje su to učinile, to je donijelo dvije vrlo bitne stvari:regulaciju i transparentnost tržišta te - prihod od oporezivanja nekada zabranjene biljke. 
Koliko je legalizacija marihuane bila pametan potez nakon samo nekoliko mjeseci vidjeti i osjetiti mogu i građani Oregona. Naime, oni su samo u siječnju konzumirali marihuanu vrijednu vrtoglavih 14 milijuna dolara. Tri i pol milijuna dolara poreza vraćeno je u proračun, tj. u fond za financiranje škola, policije i centara za liječenje ovisnika, piše Mic
Da stvari budu još interesantnije, ekonomisti su predviđali da će Oregonu u godinu dana zaraditi dva do tri milijuna dolara. Kako su se samo prevarili. 
Manje posla nego ikad imaju i policija i sudovi jer su legalizacijom 'iz igre ispali' svi dileri, smanjila se stopa kriminaliteta, ali i, iznenađujuće, broj ljudi koji konzumiraju marihuanu.

( izvor 24sata.hr / uredio anonymous )





Nema komentara:

Objavi komentar