UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

ponedjeljak, 6. lipnja 2016.

SDP je prodao ‘Bijele noći’ za 74 mil. $, a one zaradile na proizvodnji 6 milijardi, više nego INA i MOL zajedno!



- 2002. godine Račan je prodao naftno polje Bijele noći u Rusiji za 74 milijuna dolara. Danas to nalazište koje je bilo u posjedu Ine proizvodi više nafte nego INA i MOL zajedno.
2003. Račan prodaje za 505 milijuna dolara 25% Ine sa 50% upravljačkih prava.
Od 2002.-2015. Bijele noći ostvaruju prihod od nafte cca 6 milijardi dolara. Od onih 74 miljuna dolara za što su ta nalazišta trebala biti prodana, 
zbog sramotno lošeg ugovora, država Hrvatska nije uspjela niti u cijelosti naplatiti, nenaplaćeno je ostalo 16 milijuna dolara.


Neki mediji u to su vrijeme pisali o sumnjivoj pozadini prodaje Bijelih noći, navodeći sporni četvrti aneks Ugovora o kupnji na temelju kojega je, navodno, nepoznatim posrednicima isplaćena provizija od 2 milijuna dolara, a dio Bijelih noći prebačen na jednu off-shore kompaniju. Policija i tužiteljstvo u to su vrijeme započeli  provođenje izvida nad prodajom Bijelih noći, ali do danas bez rezultata.

Velika naftna polja Bijele noći Ina je kupila krajem 1998. u Sibiru, a prodala ih je švicarskoj tvrtki PBS, iza koje je stajao ruski Russnieft.


Ono što je započeo Račan nastavili su Sanader i Milanović.-Nakon toga Sanader radi malverzacije sa Inom, a bivša Vlada je doprinijela tome da se Ina protjera iz Sirije jer je Hrvatska naoružavala ISIL-ove koljače (2014.prodali smo im 200 milijuna kuna oružja). Milanović ništa ne radi da se INA vrati Hrvatskoj, a nakon presude Sanaderu trebalo je ugovor poništiti jer ne može netko imovinu stjecati na osnovu korupcije.



- A što radi Vrdoljak? Možda i gore od Račana i Sanadera. On istraživanje nafte u Jadranu bez javnog natječaja ustupa Norvežanima, ali pritom im ustupa i sve one karte do kojih je došla INA 70-tih i 80-tih godina. Što će učiniti ova Vlada sa Inom ne znam, ali najvjerojatnije nešto što se neće razlikovati od onoga što su radile bivše Vlade.

>>HDZ i Orešković prodali državne dionice Končara za 360 milijuna kuna. Pogledajte tko su kupci!

Nema komentara:

Objavi komentar