UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

subota, 4. lipnja 2016.

NOVI ZAKON U EU: Zbog govora mržnje na internetu i teorija zavjere, prinudna edukacija u zatvorenim kampovima



Istina je novi govor mržnje: Europa šalje teoretičare zavjera u kampove za reedukaciju

Građani Europe koji prekrše nova pravila o „govoru mržnje“ na internetu, uključujući i one koji šire teorije zavjere, mogli bi da završe u „kampovima za reedukaciju“, izvijestio je  “bloomberg.com”
Prema članku 7 Nacionalnog statuta Europe za promoviranje tolerancije:
„Maloljetnici optuženi za činjenje zločina navedenih u paragrafu (a) morati će proći kroz program rehabilitacije prilikom kojeg će biti naučeni toleranciji“.
Pun članak glasi ovako:
Članak 7. Kaznene odredbe
(a) Sljedeća djela će se smatrati kriminalnim djelom kažnjivim zakonom:
(i) Govor mržnje prema članku 1 (c).
(ii) Poticanje nasilja protiv neke od grupa definiranih u članku 1 (a).
(iii) Kleveta protiv neke od grupa definiranih u članku 1 (b).
(iv) Otvoreno odobravanje totalitarne ideologije, ksenofobije ili antisemitizma.
(v) Javno odobravanje ili negiranje Holokausta.
(vi) Javno odobravanje ili negiranje bilo koje vrste genocida čije je postojanje utvrđeno putem međunarodnog suda za zločine ili tribunala.
(b) Maloljetnici optuženi za činjenje zločina navedenih u paragrafu (a) morati će proći kroz program rehabilitacije prilikom kog će biti naučeni toleranciji.
Vijesti o kampovima za reedukaciju su se pojavile nakon što su američki internet giganti poput Facebooka, Twittera, Googla i Microsofta obećali da će suzbiti govor mržnje u saradnji sa Komisijom EU.
Francuska židovska omladinska grupa, UEJF, tužila je ovog mjeseca Twitter, Facebook i Google u Parizu zbog načina na koji prate govor mržnje na internetu.
Ova grupa je u proteklih 6 tjedana označila brojne primjere nedvosmislenog govora mržnje koji promovira rasizam, homofobiju i antisemitizam.
Više od 90% tih slučajeva na Twitteru i YouTubu je ostalo online čak i 15 dana nakon zahtjeva za njihovo uklanjanje, naveli su iz UEJF.

( izvor webtribune.rs / uredio anonymous ) 

Nema komentara:

Objavi komentar