UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

nedjelja, 29. svibnja 2016.

DONALD TRUMP PLANIRA UKINUTI NATO I VRATITI AMERIČKE VOJNIKE U SVOJU DOMOVINU



Republikanski kandidat za američkog predsjednika Donald Trum
Zabranjeno kopiranje!p u nekoliko je navrata pred javnosti istaknuo kako Amerika ulaže previše resursa u NATO , a da bi isti trebalo usmjeriti na rješavanje problema u vlastitoj domovini. 
Izjavio je također kako si Amerika ne može više priuštiti da glumi svjetsku policiju te da mora vratiti svoje vojnike u domovinu. Nadodao je i da, ukoliko Hillary Clinton pobjedi, Ameriku čeka novo desetljeće ratova i destabilnosti. 
Amerika troši 600 milijardi dolara godišnje na obranu dok ostale članice troše oko 300 milijardi.Trump smatra da Amerika treba istupiti iz NATO-a ili reducirati investicije u tu tvorevinu. 

Prorežimski, liberalni i antifašistički mediji vole pisati kako Trumpa podržavaju, „rigidni“, „ekstremni“, „krajnji“ desničari, „fašisti“, „neonacisti“, pa sve do tvrdih, polutvrdih i beskrajnih desničara. No te skupine desničara samo predstavljaju malen broj ljudi koji glasno kažu ono što većina Amerikanca potiho misli.



Car Putin i Prospero Trump
Trump je veliki protivnik dosadašnje vanjske politike Amerike i pogotovo njene bivše čelnice Hillary Clinton, koju on zove „lažljivom osobom“, a koja nije ništa učinila za američke diplomate koje su u Libiji ubili teroristi za vrijeme njenog mandata. No Trump je još veći kritičar „GOP-a“, tj. republikanaca i njihovog bivšeg predsjednika Georgea Walkera Busha. Republikanci su za vrijeme predsjednika Busha odveli 2003. Ameriku u sveti rat protiv terorizma u Iraku i fiktivnog iračkog „oružja za masovno uništenje“. Koji su danas rezultati borbe protiv terorizma ili radikalnog islamizma? Danas na svijetu ima više islamističkog terorizma nego ikada prije, dočim se Amerika financijski istrošila. Nadalje, geopolitički vakuum u Iraku, Siriji, Libiji i na cijelom razorenom Bliskom istoku stvorio je trajnu političku nestabilnost u svijetu, koju prate milijuni afričkih i bliskoistočnih migranata sa svojim voznim redom za Europu. Trump je presedan u američkoj politici jer njegove kritike protiv NATO-a, protiv EU-a, protiv Amerike kao globalnog pandura koji sve sam mora plaćati, njegova kritika rastrošnosti Ujedinjenih naroda, njegove harange protiv ekonomskog dumpinga kineske robe na američkom tržištu, izazvali su pravu pomutnju, ne samo u službenim, već i visokim sigurnosnim krugovima u Americi i Europi. Nadasve su vodeći politički i medijski krugovi u Americi i Europi, a osobito američki neokonzervativci, euroalantisti i europeisti ostali zabezeknuti Trumpovim pomirljivim riječima prema Rusiji i njenom čelniku Vladimiru Putinu. ”Troškovi stacioniranja NATO-a u Europi su zastrašujući. Novac se može koristiti u bolje svrhe“, govori Trump. On je danas najpopularniji američki političar među građanima u Rusiji, premda su simpatije obostrane. Brojni sastanci i konferencije koje europski i američki tzv. desničari iz Europe i Amerike održavaju već godinama u Rusiji, govore da svi modeli, sve etikete, ili sve „paradigme“ – kako se to teatralno kaže, i sve političke teorije danas apsolutno ništa ne znače. Car Putin i Prospero Trump, svaki na svoj način, potvrđuju pravilo da je povijest uvijek otvorena.


( izvori dnevno.hr / AP / James Wolly / SlobodniMediji.com / uredio anonymous ) 
Zabranjeno kopiranje!

Nema komentara:

Objavi komentar