UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

subota, 23. travnja 2016.

ALARMANTNO OTKRIĆE: Zabranjeno GMO sjeme nezadrživo se širi Hrvatskom!


Nakon lanjskih poplava, proizvođač GMO sjemenja – američki Monsanto – donirao je tone sjemenja seljacima u Srbiji, BiH i Hrvatskoj. Institucije tada nisu reagirale, a sada se čude otkud đavolje sjema na hrvatskim njivama!
Iako je Sabor još 1998. donio odluku da se genetski modificirano sjeme ne smije sijati ni u pokusne svrhe, na bjelovarskom području inspekcija je jednog poljoprivrednika, a poslije i još nekoliko njih, ovih dana šokirala rezultatima analize sjemena soje, jer je ona pokazala da sadrži nedopuštene udjele GMO-a, pišeGlas Slavonije.
Šok je tim veći jer je sjeme kupljeno u redovnoj prodaji, uz račun i deklaraciju prema kojoj o GMO-u u tom sjemenu nema riječi. Takva roba mora se uništiti pa poljoprivrednik uz šok, trpi i materijalnu štetu. A, ove godine ratari su pojačano sijali soju zbog ostvarivanja prava na zelena plaćanja, čak 40 posto više. Situaciju s GMO sjemenom prate i slavonski ratari koji nemaju saznanja o eventualnim ovdašnjim takvim slučajevima.
”Kolanje GMO sjemena i druge robe treba svakako zaustaviti, neškodljivo uništiti i aktivno raditi na mjerama suzbijanja. No, genetičari kažu da se i s kilometrima dalje zasijanog sjemena prenosi pelud i kontaminira tlo u drugim područjima pa je to možda i ovdje slučaj. U svakom slučaju, treba kontrolirati sjeme, sadni materijal, voditi strože kontrole, jer kada GMO jednom uđe u tlo – gotovo je”, kaže predsjednik HPK Matija Brlošić.

Trag vodi preko granice

Sudeći prema navodima iz Ministarstva poljoprivrede, tragovi vode  preko granice.
”Poljoprivredna inspekcija je u svrhu ispitivanja prisutnosti GMO-a u 2015. uzela 22 uzorka zelene mase soje od kojih je u jednom uzorku utvrđena prisutnost GMO-a. Inspekcija je uzela uzorke zelene mase soje i kod svih ostalih proizvođača na području Bjelovarsko-bilogorske županije koji su zasnovali usjeve sa spornim sjemenom soje”,  navode u Ministarstvu te dodaju da je kod četiri proizvođača utvrđena prisutnost sekvenci karakterističnih za GMO. Poljoprivredni inspektor zabranio je daljnje provođenje agrotehničkih mjera na usjevima zasijanim tom sojom. Poljoprivredni inspektori donijeli su rješenja kojim je vlasnicima naređeno trajno i neškodljivo uništavanje usjeva, odnosno zrna soje u kojoj je utvrđena prisutnost GMO-a”, ističu u Ministarstvu te dodaju da poljoprivredna inspekcija s drugim nadležnim tijelima – Carinom, Poreznom, krim-policijom, provodi detaljne inspekcijske postupke i istragu.

Otrovno sjeme prepakirano i uvezeno u RH

”Postoji osnovana sumnja da je riječ o kaznenom dijelu, tj. da je sjeme soje legalnog proizvođača prepakirano te kao krivotvoreni proizvod plasirano na tržište. Dosadašnjom istragom utvrđeno je i to kako je moguće da je sporno sjeme soje prepakirano izvan Hrvatske, zbog čega smo službenim putem obavijestili nadležno ministarstvo susjedne države, jer je prema dosadašnjem tijeku inspekcijskog nadzora utvrđeno da je u postupak prometa, trgovine predmetne soje bila uključena i tvrtka iz susjedne države”, navode u Ministarstvu no ne preciziraju o kojoj zemlji je riječ, jer su postupci u tijeku.
”Sustav je zakazao”, komentar je Željka Fabrica iz Drenja, koji je soju sijao i 2015. godine.
”Nas proizvođače kontrolira se u svako slovo, inzistiraju da uzimamo certificirano sjeme, a sada se ispostavilo da se proizvođači sjemenske robe nedovoljno kontroliraju. Sjeme soje kupio sam od jedne slavonske tvrtke i dan nam je certifikat da je slobodna od GMO-a”, kaže Fabric.
Valja ovdje podsjetiti da je Monsanto, ozloglašena međunarodna korporacija, najveći svjetski proizvođač genetički modificiranog sjemena, u proljeće prošle godine, nakon velikih poplava, odlučila ‘pomoći’ Hrvatskoj, Srbiji i BiH donacijom sjemenja soje i drugih kultura.
Ta je vijest izazvala veliku pozornost javnosti, premda joj tzv. mainstream mediji nisu dali veliku važnost. No, nezavisni su portali i tada pisali da je donacija Monsante-a opasan udarac budućnosti poljoprivrede na ovim prostorima, a onda i zdravlju stanovništva.
Na ove alarmantne vijesti, hrvatske institucije uopće nisu reagirale! Sada se pak čuda otkud ‘đavolje sjeme’ (kada jednom uđe u zemlju, nemoguće ga je isčistiti, a nemoguće je tu više bilo što drugo saditi) na mnogim hrvatskim poljima?!

Monsanto hoće postati jedini proizvođač sjemena

Inače, svijet odavno bruji o tome kako Monsanto ima namjeru postati potpuni svjetski monopolist u proizvodnji i prodaji sjemena, čime bi neizravno kontrolirao i tržište hrane, budući da je glavnina GMO sjemenja podešena da se onemogući samorazmnožavanje nakon jednog (godišnjeg) završenog ciklusa. Ako je to istina, scenarij budućnosti čovječanstva  je više nego jeziv, upozoravaju svjetski aktivisti.
Valja ovdje podsjetiti da su pojedini analitičari u vrijeme lanjskih katastrofalnih poplava upozoravali da silne bujice možda i nisu samo prirodna pojava, već da su namjerno izazvane. Kako je to moguće? Novinari i znanstvenici koji se bave istraživanjem čovjekova utjecaja na vrijeme ističu da se uz pomoć američkog HAARP programa može itakako poplavama i drugim nepogodama precizno gađati pojedino područje u svijetu. No, zašto bi to netko htio učiniti?
Pa upravo zbog osvajanja polja i oranica GMO sjemenom, tvrde pojedini analitičari.
Postoji li, dakle, mogućnost da se poplave i druge vremenske nepogode namjerno izazivaju kako bi se uništilo selo i poljoprivreda te kako bi umjesto tradicionalnih kultura, hrvatski seljaci uskoro sijali ‘đavolje sjeme’ multinacionalnih kompanija koje žele osvojiti i hrvatsko tržište, odnosno kako bi netko drugi mogao preuzeti velika prirodna bogatstva i imovinu države koja – valja to napomenuti – leži na važnom geostrateškom položaju – sjecištu puteva Europe, Azije i Afrike, te na plodnim oranicama i velikim bazenima pitke vode?
Postoje mnoge činjenice i indicije koje govore da je to itekako moguće.
Analizom događaja koji su uslijedili nakon ekstremnih vremenskih (ne)prilika drugdje u svijetu, možemo doći do pretpostavke što bi se i u Hrvatskoj moglo dogoditi u sličnim uvjetima.

Prvo stiže glad, pa ‘dobrotvori’ poput Billa Gatesa!

Navest ćemo ovdje primjer Kenije. Ustaljeni godišnji ritam kišnih sezona u Keniji se, kako piše Jill Richardson, poznata autorica bloga o organskom uzgoju hrane, poremetio prije otprilike sedam godina te su prvo počele kasniti i izostajati kratke kiše između listopada i prosinca, a zatim i duge kiše između ožujka i lipnja. Usjevi uzgojeni tijekom svake od tih sezona trebali su potrajati do iduće, no s nepouzdanošću oborina to je postalo gotovo neizvedivo. No uza sve te nevolje, Kenijce su dodatno ugrozile i velike strane korporacije koje često uzurpiraju ili zagađuju zajedničke zalihe vode. Farme cvijeća tako buše bunare za natapanje nasada zbog kojih rijeke i jezera presušuju. Klimatske promjene zbog kojih Richardson proziva industrijalizirani svijet naštetile su i stočarima iz naroda Masai. Jedan od njih, Sidney Quntai, kaže da su iznenadne suše i poplave u posljednjem desetljeću prouzročile pojavu invazivnih korova i zaraznih bolesti stoke koje su nekim uzgajivačima istrijebile cijela krda.
I u takvoj situaciji pojavljuju se Barack Obama i zemlje G8, Bill Gates te Monstante… kao ‘spasitelji’ gladnog stanovništva.
Pogledajmo sada što se u Hrvatskoj dogodilo nakon velike suše prije tri godine, te nakon lanjske poplave. Usred suše u kojoj je najviše stradao kukuruz, plasirana je vijest preko ‘Glasa Amerike’, a prenijeli su je i drugi mediji, kako GMO kukuruz odolijeva i najvećoj suši.

Alergija na gluten upravo zbog GMO hrane

O tome, pak, koliko je GMO loš i štetan može se najbolje vidjeti na primjeru  SAD-a, gdje se GMO usjevi sade već godinama, a gdje je svaki četvrti stanovnik alergičan na gluten koji se nalazi u pšenici. U isto vrijeme u Europi je na gluten osjetljivo od 0,1 do 0,2 posto ljudi, a u Kini i Rusiji u kojima se ne sadi GMO sjeme, alergija na gluten je nepoznata. Biolozi su također nakon dugotrajnih istraživanja parova zamijetili problem s neplodnošću, a žene koje bi uspjele zatrudnjeti su ili završavale sa spontanim pobačajem ili su se znala rađati djeca s raznim deformacijama.
E sad, je li lanjska poplava u Slavoniji i BiH namjerno izazvana kako bi na poplavljeno područje kasnije lakše ušlo GMO sjeme te čeka li i Hrvatsku kenijska sudbina?

Nažalost, nije tek terorija urote

”Postoje brojne činjenice i indicije koje idu u prilog teoriji da je HAARP program ustvari oružje koje može utjecati i na vrijeme, te izazivati katastrofe poput poplava i potresa. Poznato je da je još šezdesetih ili sedamdesetih godina prošlog stoljeća pred američkim Kongresom bilo govora o ideji korištenja programa koji bi se koristio Teslinim otkrićima i ionosferom. Devedesetih je američki znanstvenik Nick Begich o opasnostima koje sa sobom donosi program HAARP progovorio u knjizi ‘Angels, don’t play this haarp’ (Anđeli, ne svirajte tu harfu) Kasnije je o svojim saznanjima, odnosno o klimatskom HAARP oružju govorio i u Europskom parlamentu, nakon čega je EP donio rezoluciju po kojoj se brani razvoj takvih oružja. No, ta je rezolucija, ostala mrtvo slovo na papiru jer Europski parlament nema znatnog utjecaja na američku politiku. Prije nekoliko godina katastrofalne suše su pogodile Iran, nakon čega je iransko vodstvo optužilo vladu SAD-a za namjerno izazivanje suše upravo uz pomoć HAARP programa. Mnogi tvrde da je i tsunami u Japanu izazvan HAARP-om, kao i brojni potresi u Kini. Nemoguće je, dakako, na sudu dokazati da se radi doista o HAARP-u. No samo iz činjenica: da se o toj tehnologiji odavno razmišljalo, da se ta tehnologija u SAD-u nedvojbeno razvijala, te da se razmišljalo da se HAARP tehnologija koristi i kao oružje, može se zaključiti da postoji realna mogunost da se to o čemu govore Nick Begich, Velimir Abramović i mnogi drugi, doista i događa”,istaknuo je lani nakon poplava biblijskih razmjera Krešimir Mišak, urednik i voditelj popularne TV emisije ‘Na rubu znanosti’, u razgovoru s gore potpisanim novinarom.
Njegove tvrdnje mnogi su tada ismijavali govoreći da su to najobičnije teorije urote.
No, vijest koju ovih dana prenose gotrovo svi hrvatski mediji, a koja kaže da se zabranjeno GMO sjeme nezadrživo širi hrvatskim poljima, govori, po svemu sudeći, da nije u pitanju tek ‘teorija urote’.

( izvor promise.hr / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar