UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

četvrtak, 24. ožujka 2016.

Zbog duga od 2.909 kuna djevojka iz Pule izgubila vrijedan stan



Ustavni sud sve se vise bavi i posljedicama ovrha nad nekretninama jer gradani osjecaju kako su im u tim postupcima narusena osnovna prava. Tako je Ustavni sud privremeno odgodio zadnji cin u ovrsi stana Puljanke N. T. , koja bi svoju nekretninu procijenjenu na vise od 253 tisuce kuna trebala izgubiti zbog duga jednoj karticarskoj kuci od 2.909 kuna.

Ona je nekretninu izgubila u ovrsnom postupku na pulskom Opcinskom sudu, u meduvremenu je njezin stan prodan novom vlasniku za 126 tisuca kuna, a Ustavni sud je privremeno odgodio izvrsenje rjesenja o upisu novog vlasnika u zemljisne knjige, piseNovi list.
Cijeli postupak ovrhe, prodaje stana, pa i uknjizbe novog vlasnika dogodio se da Puljanka za njega nije ni znala, iznijela je u svojoj ustavnoj tuzbi.

Odselila iz Hrvatske

Ustavni sud, vidljivo je iz rjesenja objavljenog na Narodnim novinama, odlucio je zaustaviti upis novog vlasnika dok ne istrazi je li se doista godinama dogadao postupak ovrhe, a da N.T. o tome nije imala pojma.
Ona je stan kupila 2006. godine kreditom jedne banke u iznosu nesto vecem od 69 tisuca svicarskih franaka, a 2009. godine odselila se u Toronto. Da se protiv nje vodi ovrsni postupak, navodi u tuzbi, doznala je u listopadu ove godine od prijatelja koji joj je elektronickom postom dostavio zakljucak o prodaje njezine nekretnine jednoj tvrtki.

Nema komentara:

Objavi komentar