UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

petak, 18. ožujka 2016.

U Hrvatskoj ukupno 598 sindikata - Ozren Matijašević jedini je koji ne krije svoju



JEDAN od dugogodišnjih sindikalnih čelnika Vilim Ribić u srijedu je u Bruxelles otputovao business klasom, nekoliko puta skupljom od ekonomske. Snimili su ga ostali putnici, koji su svjedočili kako je bio bezobrazan i bahat. Ribić i Nezavisni sindikat znanosti i obrazovanja sve su demantirali, zaključivši kako se radi medijskoj harangi te se pravdajući kako je kartu platila Europska unija.

Hrvatska ima 301 nacionalni te 297 županijskih sindikata. Financijsku reviziju morale su proći sve udruge, no ne i sindikati. Tek 35 posto hrvatskih radnika članovi su nekog od sindikata. Donesena je odluka da se njihove revizije na webu javno ne objavljuju, no oni tvrde kako je sve pod nadzorom sindikalnih tijela, javlja dnevnik.hr.

"To i nije stvar koja bi se u krajnjoj liniji kada su sindikati u pitanju iznositi na taj način u javnost trebali bi biti transparentni prema članovima koji to financiraju i to i jesmo", rekla je glavna tajnica Matice hrvatskih sindikata Mirela Bojić.

Skrivaju iznos plaće
"Definitivno to je isključivo su podaci koji se objavljuju tijelima udruženih sindikata. Kada ćemo dobivati 1 kunu iz državnog proračuna, apsolutno, ja ću iznijeti visinu svoje plaće i svoju imovinsku karticu", rekao je predsjednik Samostalnog sindikata Hrvatske, Mladen Novosel.

Ozren Matiješević jedini je koji ne krije koliku plaću prima - za deset tisuća kuna vodi 53 tisuće članova sindikata, čija pojedinačna članarina iznosi oko 40 kuna.

Matijašević tvrdi da je trošenje novca plansko.

"Govorimo o stručnoj potpori, onda se to u najvećem dijelu odnosi na pravnu zaštitu", kaže Matijašević, koji tvrdi i da mu nije problem objaviti imovinsku karticu prije na dužnost te nakon odlaska s iste.


( izvor index.hr / uredio anonymous ) 

Nema komentara:

Objavi komentar