UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

nedjelja, 13. ožujka 2016.

Rusi odlučili: GMO je terorizam

Poljoprivredni odbor Državne Dume pokrenuo je zakonsku inicijativu da se utvrdi kaznena odgovornost za sve koji budu proizvodili, transportirali i prodavali GMO hranu. Nacrtom zakona koji je podnio, uz potporu zastupnika iz Liberalno-demokratske partije, odbor je inicirao da se aktivnosti vezane za GMO izjednače s aktivnostima koje mogu dovesti do ugrožavanja ljudskih života i sa [...]



Poljoprivredni odbor Državne Dume pokrenuo je zakonsku inicijativu da se utvrdi kaznena odgovornost za sve koji budu proizvodili, transportirali i prodavali GMO hranu.

Nacrtom zakona koji je podnio, uz potporu zastupnika iz Liberalno-demokratske partije, odbor je inicirao da se aktivnosti vezane za GMO izjednače s aktivnostima koje mogu dovesti do ugrožavanja ljudskih života i sa terorizmom.
Sasvim konkretno, inicirao je da sve što ugrozi ljudske živote, a povezano je s GMO, može biti podvedeno pod terorizam - ako bude dokazano da je urađeno namjerno.
Po ruskom Kaznenom zakonu (član 205), za takve prijestupe zaprijećena je kazna zatvora 15-20 godina ili doživotna robija.
Za blaže slučajeve predviđene su novčane kazne.
- Kada se počini djelo terorizma, obično bude povrijeđena nekolicina ljudi. Ali GMO može naškoditi desetinama, stotinama. Posljedice su mnogo gore. I kazna bi trebala biti proporcionalna zločinu - kaže Kiril Čerkasov, član Poljoprivrednog Komiteta državne Dume.



( izvor dalicom.eu / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar