UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

petak, 11. ožujka 2016.

Ministar pravosuđa bez pomoćnika: Kovačević odlazi nakon što je otkriveno da je osuđen za nasilje



Novimenovani pomoćnik ministra pravosuđa za zatvorski sustav Slavko Kovačević ponudio je ostavku jer se doznalo kako je pravomoćno osuđen za nasilje
Nema kraja skandalima oko imenovanja pomoćnika i zamjenika novih ministara u Vladi RH te sukoba u vladajućoj koaliciji. 
Najnoviji skandal vlade izbio je nakon imenovanja pomoćnika ministra pravosuđa. HDZ je, prema pisanju Telegrama , ministru pravosuđa Anti Šprlje iz Mosta nametnuo svog kandidata Slavka Kovačevića iako je Šprlje imao nekoliko svojih kandidata. No, problem je tek dijelom u nametanju HDZ-ovog kandidata, a mnogo više u činjenici da je Kovačević, gotovo anonimni pravosudni policajac iz Pule, 2004. godine pravomoćno osuđen za nanošenje teških ozljeda svome susjedu.     
U Kovačevićevu  slučaju  nastupila je rehabilitacija od kaznenog djela, a ona nastupa nakon proteka određenog zakonskog roka od izdržane kazne. Podatak o kažnjavanju se tada briše iz kaznene evidencije. Rehabilitacija je pozitivna civilizacijska stečevina čiji je smisao da se onoga tko je izdržao dosuđenu kaznu u potpunosti rehabilitira te da mu se djelo za koje je odslužio kaznu više ne smije predbacivati. Međutim, nakon što je Slavko Kovačević postao državni dužnosnik, mnogo toga što vrijedi za obične građane, ne vrijedi za njega. 
Kovačević je u međuvremenu ponudio ministru Šprlje ostavku svega tjedan dana nakon imenovanja.
Šprlje će ostavku prihvatiti čim se vrati iz Bruxellesa, au Ministarstvu tvrde da prije Kovačevićevog imenovanja nisu znali za njegovu presudu iz 2004.

Nema komentara:

Objavi komentar