UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

ponedjeljak, 28. ožujka 2016.

KREĆE AMERIKANIZACIJA ZDRAVSTVA. PLATI ILI UMRI!



Ministar zdravlja Dario Nakić uputio je u javnu raspravu nacrt novog pravilnika o dopunskom radu zdravstvenih radnika. Prema ovom pravilniku, mogućnost obavljanja poslova kod privatnika mogli bi imati svi liječnici i drugi zdravstveni djelatnici koji uredno izvršavaju svoje radne obveze u zdravstvenoj ustanovi u kojoj su zaposleni i imaju za to odobrenje ravnatelja.
“To je bez sumnje stimulativna mjera kojoj je cilj zadržati liječnike da ostanu raditi u Hrvatskoj. Želimo omogućiti onima koji to žele i mogu da si na taj način osiguraju dodatni prihod, ali po jasno definiranim pravilima igre, a to nikako ne može biti nauštrb redovnog rada i urednog ispunjavanja ugovornih obveza u zdravstvenoj ustanovi u kojoj su zaposleni”, tvrdi ministar zdravlja.
“Ne smeta mi da netko zaradi svojim radom, više se bojim onih koji nešto ostvaruju bez rada. Netko će na taj način moći vraćati dio svog kredita ili nešto drugo. Kad bi mogli prosječnu plaću u Hrvatskoj povećati za 200 do 300 eura uvjeren sam da veliki broj ljudi koji sada razmišlja o odlasku iz Hrvatske ne bi otišao, bez obzira što su u inozemstvu veće plaće, jer je kvaliteta života u Hrvatskoj još uvijek bolja nego drugdje”, izjavio je Nakić Hini.
Prema starom pravilniku tom koji bi usvajanjem novog prestao važiti, odobrenje za dodatni rad mogao je dobiti liječnik koji je u svojoj ustanovi odradio više od svoje prosječne mjesečne bruto plaće, ali ne i liječnici u čijoj su djelatnosti liste čekanja bile duže od 60 dana. Također, odobrenje za dopunski rad moglo je dobiti najviše 50 posto zdravstvenih radnika na jednom odjelu.
Ovaj novi pravilnik bi bio zadnji čavao u lijes hrvatskog zdravstva i konačni dokaz da krećemo u amerikanizaciju zdravstvenog sustava. Samo će imućni imati dobru zdravstvenu skrb, a ostali će morati umrijeti. Mogu ovaj model zdravstva slobodno nazvati: PLATI ILI UMRI!
( izvor flash.hr / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar