UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

petak, 25. ožujka 2016.

Komunisti prije gubitka vlasti 1990. godine izglasali ukaz kojim se prestaje ispitivati porijeklo imovine!



SABOR SOCIJALISTIČKE REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju člana 389 Ustava Socijalističke Republike Hrvatske, donosim
UKAZ
o proglašenju Zakona o prestanku važenja Zakona o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine
Proglašava se Zakon o prestanku važenja Zakona o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine koji je Sabor Socijalističke Republike Hrvatske donio na sjednicama Vijeća udruženog rada 26. travnja, Vijeća općina 26. travnja i Društveno-političkog vijeća 26. travnja 1990. godine.
Klasa: 011-01/90-01/61
U rbroj : 71-90-1
Zagreb, 27. travnja 1990.
Predsjednik Predsjedništva SR Hrvatske
Ivo Latin, v. r.
ZAKON
o prestanku važenja Zakona o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine
Član 1.
Zakon o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine (“Narodne novine”, br.14/84) prestaje važiti.
Član 2.
Postupci pokrenuti po odredbama Zakona o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine (“Narodne novine”, br.14/84) u kojima nije doneseno pravomoćno rješenje obustaviti će se. Neizvršena rješenja i drugi izvršni nalozi doneseni po zakonu iz stava 1. ovoga člana neće se izvršiti. Prava građana kojima je oduzeta stečena imovina po odredbama zakona iz člana 1.#clanak1 ovoga zakona utvrdit će se posebnim zakonom.
Član 3.
Ovaj zakon stupa na snagu osmoga dana nakon objave u “Narodnim novinama”.
Broj : 417-01/89-01/01
Zagreb, 26. travnja 1990.
SABOR SOCIJALISTIČKE REPUBLIKE HRVATSK
Predsjednik Vijeća udruženog rada
Milan Janus, v. r.
Predsjednik Sabora
dr Anđelko Runjić, v. r.
Predsjednik Vijeća općina
mr Mirko Šetina, v. r.
Predsjednik Društveno-političkog vijeća
mr Zvonimir Novak, v. r.
Iz ovog ukaza je jasna namjera hrvatskih komunista, da zaštiti opljačkanu imovinu od strane partije, na uštrb građana, a isto tako je ovim kriminalnim zakonom zaustavljena potjera prema svakome, tko je nezakonito stekao imovinu.  Drugim riječima, svaki “drug” koji je krao i varao narod, partijskim dekretom, odnosno nakaradnim Saborom je zaštičen za svoj lopovluk. Kako je kod nas baš sve moguće, ovakav čin je vrhunac bezobrazluka jedne lopovske elite. Još 1976. godine su počele velike pljačke banaka, na način da su domaće banke otvarale banke kćeri u inozemstvu, a ovim činom su pojedinci htjeli zaštiti svoju nezakonitu imovinu pred dolazećom hrvatskom državom. I koliko su uspjevali u tome, govore podaci današnjeg stanja pljačke naše imovine. Naša današnja pljačkaška elita je elita lopova iz Jugoslavije, presvučena u ruho demokracije.


( izvor hazud.hr / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar