UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

srijeda, 23. ožujka 2016.

Kažnjen s 1000 kuna jer je pio pivo i hodao



Ispisani prekršajni nalog osvanuo je jučer po pločnicima u Osijeku. Vjerojatno ih je polijepio vlasnik koji je dobio kaznu

Boris Božić (38) “zaradio” je tisuću kuna kazne jer je pio pivo na ulici u Osijeku. Zbilo se to u noći na subotu uNeumanovoj ulici u samom središtu grada. No, javnost o tome nije obavijestila policija, nego je, doslovce, “pisalo” na pločnicima po gradu.
Zagrepčanin dobio kaznu 
Prolaznici su u ponedjeljak koračali po preslikama prekršajnog naloga ispisanog na imeBorisa Božića, i to Zagrepčanina, kako piše u adresi prebivališta. Može se pretpostaviti kako ih je polijepio sam vlasnik, iz revolta. Kričavim flomasterom podcrtano je kako ga je policija zaustavila dok se kretao “pješačkim nogostupom te tom prilikom konzumirao alkoholno piće, pivo”. Proglašen je krivim prema Pravilniku o komunalnom redu Grada Osijeka, kažnjen je s 1000 kuna, a dužan je platiti i 100 kuna sudskih troškova.

Do Borisa Božića nismo uspjeli doći, no policija nam je potvrdila autentičnost prekršajnog naloga.
– Revolt prekršitelja ne možemo komentirati. Kao i pri prekršajima u prometu, iznos kazne se prepolovljuje ako se plati u roku od tri dana, a ako se podmiri u osam dana, iznos se umanji za trećinu – poručuje Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske. Grad Osijek još je koncem 2010. izglasao izmjene u komunalnom redu, a najzvučnija je tada bila upravo zabrana ispijanja alkohola na javnim mjestima. 
Lani su ispisana 228 naloga 
Bilo je to u doba HDSSB-ova gradonačelnika Krešimira Bubala, a nastojalo se tako stati na kraj vandalima. Isticalo se kako se čak dva milijuna kuna godišnje izdvaja iz proračuna za popravke štete na gradskoj imovini. Osječki primjer slijedili su kasnije i obližnji Našice te Belišće.
– Ukupno su 228 prekršajna naloga ispisana su lani zbog pijenja alkohola na ulicama i parkovima u Prvoj policijskoj postaji Osijek, a najviše ih bude u proljeće i ljeto – zaključuje Premec.

( izvor večernji.hr / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar