UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

ponedjeljak, 28. ožujka 2016.

Borci za ISTINU završavaju ovako: Hartmann ponižavaju, MUČE, žele ju izludjeti!

U ZATVORU ZLOSTAVLJANA JER SE BORILA ZA ŽRTVE

Žena koja je Carlu Bildtu, švedskom diplomatu – koji je hvalio Slobodana Miloševića i koji je dopustio da četnici poubijaju na tisuće nedužnih ljudi u BiH, rekla da je gad i upitala kako ga nije sram pojaviti se pred rodbinom poubijanih ljudi,  u pritvoru u Haagu je mučena i zlostavljana. Upravnik pritvora naložio je segregaciju, izolaciju i neprekidni nadzor osuđene, što podrazumijeva da se svjetlo u njenoj ćeliji ne gasi ni tijekom noći!

Florence Hartmann, bivša predstavnica za tisak tribunalova tužiteljstva, ‘izabrala’ je najgori trenutak da bude uhapšena i prebačena u Pritvorsku jedinicu UN-a, na izdržavanje sedmodnevne zatvors, piše Tportal
Odvažna francuska novinarka je, naime, uhićena u četvrtak, 24. ožujka 2016, neposredno pred izricanje presude Radovanu Karadžiću i uoči početka uskršnjih praznika. Njezin branitelj u postupku za nepoštivanje suda, švicarski odvjetnik Guenael Mettraux je u petak, 25. ožujka, bezuspješno pokušavao stupiti u kontakt s upravnikom Pritvorske jedinice UN-a, kako bi se žalio na zatvorske uvjete Florence Hartmann, ali mu je rečeno da se javi poslije Uskrsa jer su upravnik i ostali nadležni na praznicima.
Po prebacivanju u pritvor, kaže Mettraux, upravnik je naložio segregaciju, izolaciju i neprekidni nadzor osuđene, što podrazumijeva da se svjetlo u njenoj ćeliji ne gasi ni tijekom noći. Mettraux, dalje, navodi da je naredba o takvom tretmanu izdana usmeno, bez pisanog traga, i bez obrazloženja zašto je sve to neophodno, kao i bez saslušanja osuđene ili njenog branitelja.
Budući da nije uspio stupiti u kontakt s nadležnima u Pritvorskoj jedinici UN-a, Mettraux je uputio hitan zahtjev Sekretarijatu Mehanizma za međunarodne kaznene sudove, u kojem traži modificiranje zatvorskih uvjeta. U zahtjevu se, kako nam je rekao u telefonskom razgovoru iz Pariza, traži da se takav zatvorski režim bez odlaganja ukine, budući da je ‘nepotreban, ničim opravdan i neproporcionalan’.
Budući da su Tajništvo i ostale službe Tribunala također na praznicima, Mettrauxov ‘hitan zahtjev’ će, sva je prilika, biti objavljen tek nakon uskršnjeg produženog vikenda.
Vrlo zanimljivu video snimku, koja je zabilježila kako je odvažna francuska novinarka posramila švedskog i EU diplomataCarla Bildta, jer nije htio pomoći Sarajevu i Bosni i Hercegovini, kada su bili godinama pod opsadom i kada su Miloševićevi četnici ubijali na tisuće nedužnih ljudi, možete pogledati OVDJE.
Moguće je da je neljudski tretman Florence Hartmann u zatvoru u Haagu svojevrsna osveta još uvijek moćnog švedskog suučesnika u ratnim zločinima na području BiH i Hrvatske.



Nema komentara:

Objavi komentar